algo de nubes
  • Màx: 20.45°
  • Mín: 13.93°
20°

Detingut per manipular un atestat de trànsit el misser Antoni Tugores

També va ser detingut un agent. Tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs després d'haver declarat ahir davant del jutge

La Policia Local de Palma detingué dimecres a vespre l’advocat Antoni Tugores, delegat de camp del Mallorca, i un agent del Cos per la suposada manipulació de l’atestat d’un accident de trànsit. Després d’haver passat a disposició judicial ahir horabaixa, tots dos quedaren en llibertat amb càrrecs. Segons informà la Policia Local, l’accident es produí el 26 d’abril passat. Un motorista de 23 anys que circulava sense casc patí un accident a la plaça de Joan Ripoll Trobat de Palma i hi resultà ferit molt greu, fins al punt d’estar un mes i mig en coma a l’hospital de Son Dureta.

L’agent detingut aquesta setmana, José Antonio R.S., intervingué en les gestions provocades pel sinistre. les primeres diligències de l’accident assenyalaven que el motorista havia perdut el control del seu vehicle sense la intervenció de cap altre vehicle, cosa que el deixava sense dret de rebre cap indemnització. Es constatà que no hi havia testimonis presencials del sinistre, si bé pocs minuts més tard arribaren al lloc dels fets amics de la víctima per detallar com havia passat tot. En els mesos següents, aquest agent no participà en les gestions derivades de l’accident per raons organitzatives, i l’atestat quedà arxivat a les instal·lacions de la Policia, com és preceptiu.

Modificació

La Policia Local informà fa uns dies que l’agent havia intentat modificar l’atestat judicial, al·legant que la germana de l’accidentat aniria a prensentar un denúncia, cosa que passà al cap de pocs. La dona assegurà que un vehicle de color blanc havia causat l’accident. L’aparició d’un automòbil obria la porta a una indemnització. Un altre amic de la família declarà en el mateix sentit. Atesa la irregularitat del procediment, l’agent que prengué declaració a la germana n’informà el seu superior, i l’intendent en cap ordenà una investigació. La germana del motorista accidentat i l’altre testimoni foren interrogats durant la investigació i testificaren que la denúncia falsa la havien interposada a instàncies de Tugores per poder obtenir una indemnització.

Finalment, dimecres foren detinguts l’agent i l’advocat acusats d’estafa i falsedat documental, i de negociació. El Policia fou arrestat al quarter del Cos, mentre que Tugores fou detingut al despatx Buades, on fa feina, per quatre agents de la Policia, en una actuació que el seu misser, Llorenç Salvà, qualificà de desproprocionada. A la germana del motorista i a l’amic se’ls imputen també els delictes d’estafa i de falsedat documental.  Ahir horabaixa el misser i el policia declararen davant el jutge Miquel Florit, als jutjats de Palma. Hi arribaren a les 16.30 hores i no acabaren gairebé fins a les 21.00. Tots dos quedaren en llibertat amb càrrecs i la investigació continua. Aviat testificaran els altres dos imputats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.