algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Desarticulen a Palma una banda de brasilers dedicada al segrest 'exprés'

El Grup d'Atracaments de la Direcció Superior de Policia de les Balears ha desarticulat una banda de brasilers dedicada al segrest denominat 'exprés' -amb la retenció momentània de les víctimes per robar-los-, operació al marc de la qual han estat detinguts sis brasilers i un portuguès. Els atracaments efectuats pels arrestats són els primers d'aquest tipus que s'han registrat a Palma.

Així ho va exposar avui en roda de premsa el cap del Grup d'Atracaments, Diego Cazalla, qui va assenyalar que les detencions es van produir dimecres passat, amb la participació de 16 funcionaris. Entre els arrestats, en situació irregular a Espanya, es trobaven sis homes i una dona, i feia un mes que es van traslladar a Mallorca, pel que la investigació continua oberta per esbrinar si també han comès altres robatoris fora de l'illa. Previsiblement passaran a disposició judicial dissabte vinent.

En concret, s'han registrat dues denúncies, les dues de Palma, a causa de l'actuació de la banda, acusats pels delictes de robatori amb violència, detenció il·legal i agressió sexual, entre altres. El primer dels dos fets denunciats va tenir lloc el passat 3 d'octubre, després que la víctima obrís la porta del seu habitatge pensant que es tractava d'un familiar que volia entrar, acte que va ser aprofitat per dos individus per accedir a punta de pistola i amenaçar els dos llogaters presents.

Una vegada emmordassats, van ser interrogats de forma “alarmantment humiliant”, segons va especificar Cazalla, per robar-los els diners, targetes de crèdit i joies amagades en les diferents habitacions del domicili. Mitjançant l'exhibició d'un ganivet de grans dimensions i encanonant-los amb una pistola, van aconseguir les claus de les targetes bancàries i mentre un d'ells retenia les víctimes esgrimint la pistola, el seu còmplice es dirigia al caixer extraient l'efectiu -400 euros-.

Seguidament van abandonar el domicili, emportant-se amb si un total de quatre ordinadors portàtils i quatre telèfons mòbils, cartilles d'estalvi, targetes bancàries, càmeres de fotos, videoconsolas, GPS i els 400 euros en metàl·lic,.

Mentrestant, en la matinada de dimarts passat es va rebre la segona denúncia en la que una nova víctima, una prostituta russa, relatava com Nuno T.A. va contractar els seus serveis sexuals -que ella havia ofert per Internet- assegurant-se així l'entrada al domicili. De nou va esgrimir una pistola i un ganivet i, després d'emmordassar-la amb un dels múltiples grillons que portava, la víctima va ser sotmesa a diverses humiliacions obligant-la a mantenir relacions sexuals sota l'amenaça de matar-la si no accedia a les seves pretensions.

Després del registre policial efectuat a l'habitatge dels presumptes autors es van recuperar tots els efectes sostrets a les víctimes així com a infinitat d'aparells electrònics.

3.000 EUROS EN EFECTIU

Arran de la desarticulació de la banda, s'han recuperat un total de 3.000 euros en efectiu, 22 mòbils, cinc ordinadors i altres efectes informàtics, dels quals s'han reconegut els pertanyents als dos denunciants mentre que hi ha objectes, el robatori dels quals encara no ha estat denunciat. En concret, els dos habitatges afectats es troben en la Plaça Mediterrani i en el Passeig Marítim.

Pel que sembla, tal com va explicar Cazalla, acompanyat per la inspectora Janka Juriewicz, la pretensió dels detinguts seria buscar locals d'alterni i localitzar contactes per Internet, pel que en el cas de la primera denúncia podrien haver equivocat-se d'habitatge. Els arrestats són Ricardo B., de 29 anys, Livia G.D. de 32, José H.B., de 30, Paulo H.M., de 36, Daniel D.M., de 27, Haydee B.D., de 49 i el portuguès i 'cap' de l'entramat, Nuno T.A., de 23 anys

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sa Paparra, fa mes de 15 anys
S'ha acabat la tranquilitat a la nostra illa. Si no es prenen mesures fortes, aviat els delinquents seran els que duran la batuta.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente