algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Un acusat del cas Llampec implica Feliu i Duchemin a les dobles vendes

Passa a disposició judicial Yann Theau, l'imputat a la trama de suposades estafes que era en crida i cerca per la Interpol

Yann Theau, el francès implicat a l’operació Llampec que estava en crida i cerca per la Interpol, passà ahir a disposició judicial a Palma. A la seva declaració atribuí directament a Miguel Feliu i a Patrick Duchemin la comissió del cas de les dobles vendes.

Theau era l’administrador de Detursa, la societat que els germans Feliu li havien traspassat l’any 2000 i mitjançant la qual es veneren suposadament diverses parcel·les a Andratx a diferents propietaris, amb què generà així una estafa múltiple.

Després d’aproximadament un any d’intensa recerca per part de la Fiscalia Anticorrupció de Balears i la Interpol, Yann Theau fou localitzat a França i posteriorment extradit a les autoritats espanyoles. Aquesta setmana, un jutjat de madrid remeté el francès a la jurisdicció balear.

Ahir, el presumpte estafador acudia engrillonat al Jutjat d’Instrucció número 11 de Palma per declarar davant el jutge titular Manuel Penalba i el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach.

A la seva declaració, Yann Theau implicà de manera directe a la trama massiva de dobles vendes el lletrat mallorquí Miquel Feliu i l’empresari francès Patrick Duchemin.

Finalitzada la declaració, es decretà el seu ingrés preventiu en el centre penitenciari de Palma.

Segons les dades que manegen els investigadors, el despatx Feliu i el mateix Yann Theau mantenien una estreta relació.

Ja el mes de març del 2007, el ciutadà austríac H. Albert P., un dels perjudicats i alhora denunciant per les dobles vendes immobiliàries, manifestà que havia comprat unes parcel·les a Andratx a la Societat Anònima Detursa.

Aleshores, l’única informació que es tenia del francès era la seva insolvència i la seva condició de fugat de la justícia.

De moment, continuen les diligències dirigides a desemmascarar la presumpte xarxa de dobles vendes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.