nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

4.700 quilos d'haixix es cremen a la planta incineradora de Son Reus

Havien estat interceptats en diverses operacions d'enguany

Uns 4.700 quilograms d’haixix foren cremats ahir al matí a la incineradora de Son Reus, a Palma. El material incinerat havia estat interceptat per les forces de seguretat de l’Estat en diverses operacions que han tingut lloc el 2008 a les Illes Balears.

A l’acte assistiren el delegat del Govern a les Illes Balears, Ramon Socias; el cap superior de la Policia Nacional de les Illes Balears, Bartolomé Campaner; i el cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a les Illes, Basilio Sánchez Rufo.

Socias informà els periodistes assistents a l’acte que l’haixix havia estat confiscat en sis operacions: dues de molt importants i quatre de més petites.

Dels aproximadament 4.700 quilos cremats, 3.069 provenien de l’operació que tingué lloc a Valldemossa a les darreries d’abril en col·laboració entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Uns altres 1.500 foren confiscats a Cala d’Or a principi de maig en una operació que era la continuació d’una altra, la de Son Telm, i on també foren intervingudes dues tones més a Catalunya, informà Socias. Aquesta operació fou realitzada en col·laboració entre la Policia Nacional i la Policia francesa.

Els altres 155 quilos d’haixix que ahir acabaren en flames provenien de quatre operacions de menors dimensions.

El delegat del Govern felicità ahir els cossos i forces de seguretat de l’Estat pels seus esforços a impedir que les Illes Balears siguin una porta d’entrada de droga a l’Estat espanyol i a Europa.

Socias conclogué la intervenció en un acte que qualificà de "tradicional" agraint al Consell de Mallorca la cessió de les instal·lacions de Son Reus per realitzar la crema de l’haixix i assegurà que continuaran "fent feina" contra el narcotràfic. En aquest sentit, Socias féu esment a una operació contra al tràfic de droga a petita escala realitzada a Palma aquesta setmana.

Socias també explicà que continua en marxa el dispositiu de recerca del presumte agressor d’una dona a un xalet del Port d’Alcúdia.

Preguntat per les declaracions d’un dels detinguts divendres en una operació contra el tràfic d’armes, qui afirmà que el seu únic interès era el col·leccionisme, el delegat es reafirmà en el que ja havia dit: "Les armes de col·leccionisme no necessiten ser manipulades per ser usades".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.