algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El transport públic de Palma tornarà a ser de pagament a partir del 1r de gener de 2024

Aquest dijous, l'Ajuntament de Palma ha anunciat que la gratuïtat del transport públic s'acabarà en acabar-se el 2023.

A partir del 1r de gener de 2024 agafar l'autobús tornarà a ser de pagament segons que ha anunciat el regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, que ha incidit en què és un servei bonificat per l'Estat, no gratuït, i que depèn d'un pressupost que arriba amb retard.

La intenció, això sí, és poder bonificar el bitllet o íntegrament o en gran part als col·lectius per als quals ja era gratuït, és a dir, els menors de 16 anys o persones jubilades. Es recuperaria, per tant, el sistema anterior a la gratuïtat.

Cal recordar que la gratuïtat de l'EMT és possible gràcies a una esmena de Coalició Canària als pressupostos de l'Estat per a 2023 que es va fer extensiva a les Balears. Es varen aconseguir 20 milions d'euros per a la gratuïtat de l'autobús.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jo no estic segur, però per si acàs, fa dervers d'un any
Jo havia llegit a qualque part que la gratuïtat del transport públic estava subvencionada per la Unió Europea.
S'hauria de mirar si és aixi com jo crec, perque de ser cert, molestaria molt i a molts, que se suprimíssin aquestes ajudes a la gent que utilitza el bus per anar a fer feina, a escola o al metge i que ajuda a descontaminar la ciutat, però que se gastassin els doblers amb corregudes de bous i altres inutilitats poc recomanables.
Valoració:2menosmas
Per Nene, fa dervers d'un any
que cada uno se pague lo que gaste
Valoració:-12menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
El transport públic ja el podriam pagar amb els imposts. No cal encarir mes la vida del ciutadà. I els escolars i la 3a edat també pagarà ? De quina pasta estau fets? Si teniu cervell i pensau una miqueta a favor de la gent del carrer, veureu que se pot preveure i els imposts ho poden cobrir.
Valoració:10menosmas
Per Ja ho val!, fa dervers d'un any
A més de nazifatxes, de destructors de la llengua i la cultura nostres, de mentiders i d'acusadors en fals, son terriblement cobdicciosos i terriblement avars. I pensen que la corrupció és un signe de riquesa i de poder, no una xacra social i moral, com és en realitat.
Ara, a la majoria curta i fatxosa que s'ha cregut totes les mentides dels mitjans mercenaris, no els quedarà altre remei que gaudir del que han votat. I jo també don la enhorabona a tots els progressistes que no moveren el cul per anar al col.legi electoral o a la oficina de correus a votar, perque ara, els feixistes no just han implantat l' Aparheid als mallorquins, sinó que estan ensenyant als infants a torturar animals i diuen que la violència masclista i el canvi climàtic no existeixen, sinó que també estan començant a retallar pressupost públic per fer el que saben fer millor. I més ara, que hauran de repartir- se els "guanys" amb els seus inútils i perillosos socis.
I que consti, que a mi personalment m'és igual, perque si no vull agafar el cotxe, tenc tan a prop el centre que sempre hi vaig caminant i si vull agafar el bus, per unes poques vegades que ho pugui fer, tampoc no m'espenya la butxaca. Però a molta gent que l'utilitzava el bus a diari li estalviava uns doblers. I t
amb transport públic gratuït s'evita l'ús de tants de cotxes i per tant, s'emeten menys gasos a l'atmosfera, encara que els set ciències de VOX se pensen que els ecologistes son terroristes.
Jo ja ho vaig pronosticar i aquesta és la primera i més suau de totes les que vindran. I resem o creuem els dits, perque avui Feijoo torni a fracassar en el seu intent de ser president del govern espanyol, perque si l'investeixen, la tragèdia social i econòmica estarà servida.
Valoració:2menosmas
Per Més autopistes?, fa dervers d'un any
Autopistes com la de Campos que varen construir els del pacte de retrocés que varen perdre les eleccions perquè no aconseguiren prendre el pel a la gent. Això del transport gratuït fins a final d'any ja estava anunciat amb antelació. Ho varen posar d'aquesta manera com a mesura electoralista i els del PP d'aquí a tres anys, segurament se n'empescaran una o altra de semblant. Tot es redueix a propaganda electoral. Per sort hi ha gent que no es deixa prendre el pel. Els haurem de reconèixer que demostren una mica de dignitat.
Valoració:0menosmas
Per Normal, fa dervers d'un any
Estava previst. Res de nou. D'aquí a tres anys, un any abans de les noves eleccions, ho tornaran a posar gratuït, tal com varen fer els suposats progressistes que perderen les eleccions perquè no defensaren els interessos generals i es limitaren a repartir una mica d'almoina. La gent no és tan beneita com els polítics progres es pensen. Els abstencionistes demostraren que no han perdut la capacitació crítica, demostraren que no es resignen a la mediocritat. Resilència per mi en diuen ara.
Valoració:-7menosmas
Per inca, fa dervers d'un any
Te tota la logística amb la seva intenció de fer més autopistes, han de justificar primer el suposat col·lapse sense solució perquè la gent es molt molt dolenta i vol anar en cotxe, i si no n'hi ha prou, el provocam. També consistent amb la línia que tot allò fet pels anteriors està mal fet, malgrat no sigui cert. Novament l'enhorabona als abstencionistes "d'esquerres" que ho han permès; l'esquerra no governa gràcies a vosaltres, no perquè els altres pujassin tant.
Valoració:4menosmas
Per Destroyer, fa dervers d'un any
Siempre ha sido de pago. ¿0 es que sus trabajadores han renunciado a sus nóminas? O ¿funcionan con agua los autobuses?. ¿Por qué los progres siempre tratan a los ciudadanos como si fueran imbéciles,?.
Valoració:-11menosmas
Per llogic, fa dervers d'un any
Totalmente lógico, normal, razonable y de cajón. Todo cuesta dinero. Desde los salarios a los combustibles pasando por las reparaciones.
No vivimos en el pais de Alicia y los gastos públicos deben ser abonados por todos los ciudadanos.
Esto lo cuentas en Suramérica y lo primero que deben largar: "Ahorita me voy para Mallorca", aunque no la sepan señalar en el mapa.
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente