cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

ARCA s'oposa a la transformació de la possessió de Son Xigala en 14 habitatges de luxe

L'Associació per a Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha assenyalat que «sempre«» s'ha oposat a la transformació de la possessió de Son Xigala en 14 habitatges.

En la passada legislatura la Gerència d'Urbanisme va concedir llicència a una promotora per a construir 14 habitatges de luxe, unes obres que varen començar el mes de juliol passat, segons ha publicat aquest divendres el diari Última Hora.

En conseqüència, ARCA ha assenyalat en una nota de premsa que la possessió de Son Xigala és «un exemple clar de com, malgrat tenir protecció patrimonial suficient, les decisions tècniques i polítiques preses en l'anterior legislatura han permès la seva transformació fins a deixar de ser recognoscible».

En aquest sentit, han indicat que «resulta creïble que un promotor vulgui treure el màxim profit d'una inversió», no obstant això, han considerat que l'Ajuntament «tenia el deure de protegir el patrimoni i la petjada de la història».

La fitxa del catàleg de protecció de Son Xigala, que té un nivell A2, «donava eines suficients per a evitar una compartimentació excessiva com la que es produirà», han criticat.

Així, han assegurat que la comissió de centre històric d'ARCA «sempre va votar en contra», trobant-se en minoria. Per aquest motiu, han lamentat que «es deixi destruir la integritat --d'una possessió de nivell A2-- i es tracti com si fos un simple contenidor». «És una equivocació molt gran, un precedent perillós», han afegit.

Igualment, ARCA ha considerat que «de cap manera resulta suficient que es conservi únicament la clastra, la façana i poc més». «Una possessió és molt més que això», han reivindicat.

«Quan els qui tenen la capacitat de decisió, tècnics i polítics, no tenen suficient sensibilitat, aquesta és la conseqüència», han lamentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Que se preocupin pel que fan ells, fa 10 mesos
CARCA s'oposa a que el propietari d'una possessió tracti de conservar la seva finca en habitatges de luxe?
I qui és CARCA, per ficar- se en el patrimoni privat? I més quan el o els propietaris volen salvar l'aspecte exterior.
No els valdria més fer exàmen de consciència del que fan ells amb el patrimoni públic, desterrant per les rotondes dels polígons industrials obres d'artistes famosos i tractant de conservar nyarros que son monuments en honor a uns assassins?
A la merd@ el que digui cARCA! No interessa per a res.
Valoració:0menosmas
Per MMXXIX, fa 10 mesos
Els d'ARCA es pensen que són uns il·luminats. Res, ni cas.
Valoració:3menosmas
Per ......, fa 10 mesos
Arca és carca.
Valoració:2menosmas
Per Que ho sàpiguen, fa 10 mesos
Exacte, P.
El dia que li varen atribuir, al monument feixista de Sa Feixina dos estils alhora: Modernisme el dematí i Racionalisme l'horabaixa, només perque qualcú franquista els havia encarregat que el defensassin i no el deixàssin tomar, ja posam en dubte tot el que diuen.
Persones imparcials i amb formació artística suficient, haurien de constituir una altra associació que se dedicada a defensar el nostre patrimoni històric- artístic. Perque a rel del que va fer ARCA amb el "trasto"de Sa Feixina, i recordem que abans havia fet retirar una obra de Lorenzo Quinn perque deia que no hi pegava amb el "conjunt històric", com si el monòlit del vaixell assassí fos part de la nostra Història, la majoria dels que anàvem per ARCA i fèiem activitats amb ells, no hi volem tornat ni volem saber res d'ells.
Valoració:8menosmas
Per Ah, ah, ah, fa 10 mesos
I aquests d'Arca què es pensaven, que el PP els arreglaria les coses?
Valoració:9menosmas
Per P, fa 11 mesos
Els d'arca van perdre tota credibilitat en el moment que es varen posar a defensar monuments feixistes;no es mereixn que aquest diari lis faci el minim cas.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente