cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
20°

Convoquen una concentració a Palma amb motiu del Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades

220557

Aquest dimecres, 30 d'agost, el Consolat de Mar, a les 19 hores, acollirà un acte de commemoració del Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades.

La concentració comptarà amb la intervenció de la presidenta de Memòria de Mallorca i neta de víctima desapareguda. També hi participaran Catalina Moragues, jurista especialista en Memòria Democràtica i Justícia Transicional; i Guillem Mir, vicepresident de Memòria de Mallorca i net d'una víctima recuperada.

Després es farà un minut de silenci per a condemnar totes les desaparicions forçades, delicte imprescriptible de lesa humanitat. A més, durant aquest dia, a la balconada de la seu del Govern lluirà una pancarta amb les fotos de les víctimes desaparegudes.

30 d'agost, Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades

El 21 de desembre de 2010, l’Assemblea General de les Nacions Unides va fer palesa la seva preocupació per l’increment de les desaparicions forçades o involuntàries en diferents regions del món, com les detencions arbitràries o els segrestos que són part de les desaparicions forçades, i pel creixent nombre de denúncies o desaparicions de familiars de persones que han desaparegut. Així, la Resolució A/RES/65/209, incloïa l’aprovació de la Convenció Internacional per a la protecció de totes les persones contra les desaparicions forçades, i declarava el 30 d’agost Dia Internacional de les Víctimes de Desaparicions Forçades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.