algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

MÉS apostarà pel decreixement turístic de Ciutat: «La massificació ha convertit Palma en un Parc Temàtic»

MÉS per Palma ha presentat aquest dissabte les seves propostes per impulsar el decreixement turístic a Palma. La formació ecosobiranista considera fonamental «reduir el pes d'aquest sector en l'economia per acabar amb la saturació que provoca a la ciutat i per avançar cap a una societat amb llocs de feina més estables i de major qualitat».

En aquest sentit, la candidata de MÉS la batlia de Palma, Neus Truyol, ha afirmat que la legislatura que ve «deixarem de fer promoció turística des de l'Ajuntament. La ciutat ja és prou coneguda arreu del món. A més, la situació de massificació que patim ha convertit Palma en un Parc Temàtic pensat per als turistes, on es tanquen els comerços tradicionals, els veïnats i veïnades pateixen molèsties, i alguns són expulsats dels seus habitatges pel lloguer turístic i la venda a no-residents».

Truyol ha posat com a exemple de massificació el tema dels creuers: «Des de MÉS-Estimam Palma vàrem considerar insuficient l'acord a què va arribar el PSOE amb la patronal dels creuers. Pensam que tres al dia, tenint en compte a més que acceptava dies amb més creuers, és totalment insuficient. A més, les excepcions són tan nombroses que desvirtuen l'acord. De fet, aquest mes de maig hi haurà dos dies amb quatre creuers i un amb cinc, i això és insostenible. Com a partit continuam demanant que es redueixin a dos al dia sense cap excepció».

Truyol ha afirmat que «hem de promocionar altres sectors com l'agricultura, el comerç de proximitat, la investigació, la cultura i la cura de les persones. També seguirem en la línia de contenció del lloguer turístic, solucionant la problemàtica de barris com Son Espanyolet, i demanarem al Consell de Mallorca que incrementi la inspecció i el control per erradicar-ne l'oferta il·legal. A més, limitarem el nombre de bars i restaurants, per evitar la concentració d'activitats d'oci que generin molèsties al descans dels veïnats, com és el cas de Santa Catalina, i facilitarem i prioritzarem el dret a utilitzar la via pública per part de la ciutadania per damunt de les empreses privades».

La candidata ha assegurat, a més, que «col·laborarem amb el Govern en el procés de decisió sobre les polítiques de decreixement turístic que es duen a terme en el municipi de Palma. Li exigirem la reducció de places turístiques a l'Arenal i a altres nuclis saturats, i també l'eliminació de pràctiques negatives per a l'economia, com el Tot inclòs». Truyol també s'ha compromès a impulsar, juntament amb el Govern, la compra d'hotels obsolets de l'Arenal per reconvertir-los en habitatges assequibles.

Finalment, Truyol ha exigit a l'Estat que aturi l'ampliació de l'aeroport. Sobre aquest tema ha demanat «l'aplicació de mesures per reduir el nombre de vols turístics i la petjada ecològica de l'aeroport en matèries com l'energia, l'aigua i la contaminació lumínica i acústica». «A més, és necessària la restricció de l'ús del jet privat, limitant la seva activitat i posant taxes a aquelles persones que en facin ús. També continuarem reclamant la cogestió del port i l'aeroport, per poder tenir el control de la porta d'entrada del turisme», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per J.toni, fa dervers d'un any
Està clar que Palma en concret i Mallorca en general necessita un control del turisme que ve anant al decreixement. Existeix una saturació important i no és possible. S'ha de lluitar per un turisme de qualitat, sostenible i amb més poder adquisitiu, tancar hotels obsolets i diversificar l'oferta. Estic d'acord amb reduir dràsticament l'arribada de creuers diaris, ja que a la llarga és perjudicial pels residents, la repercussió al medi ambient i a una saturació crònica.
S'ha de canviar de model turístic diferent.
Un expert amb cultura, patrimoni i turisme.
Salut
Valoració:3menosmas
Per jon, fa dervers d'un any
Re-natularitzar...començem a ses fontanelles.
Valoració:1menosmas
Per segur, fa dervers d'un any
Estos de la foto, ¿pueden influenciar en algo? Ni al Més batzol.
Segur
Valoració:-5menosmas
Per Inca, fa dervers d'un any
Si en 8 anys no han mogut un dit, difícilment els propers 4 ho facin. Ara, macroprojectes d'urbanitzacions com el que volien fer a son Sardina segur que en surten.
Valoració:5menosmas
Per La questió és humil.liar- nos., fa dervers d'un any
Luis Felipe Lorenzo García. És veritat que hi ha dos astronautes que son de Lleó. Però també és cert que hi ha un enginyer que treballa amb el coet que durà els astronautes que és Balear.
Ja en hi ha prou, de que mos tracteu a la gent d'aqui con si fóssim retardats mentals i no valguéssim resi que els de fora sou éssers superiors.
Valoració:6menosmas
Per Anselm Llull, fa dervers d'un any
Apostar també potser perdre!
Valoració:-3menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
votaré a la Cup Palma.
Valoració:0menosmas
Per Apostaran i perdran, fa dervers d'un any
No ens interessa que juguin a les apostes, el que volem saber és que si en cas que el PSOE diu que res de res, sortiran del govern municipal. Estan escalivats de promeses electorals que acaben en fum, fum, fum.
Valoració:8menosmas
Per Lluis Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Sembla que Més no ha governat Palma.
Valoració:11menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
@Currante En castellà, perquè no diguis que no m'entens. La gente que no esté dispuesta a ir a la recogida de la algarroba, a producir aceite, a fabricar zapatos a mano, a que sus hijos le hablen en esta lengua rara de aquí que procede del latín, hará las maletas y partirá a China, donde le ofrecerán trabajo y dinero. Y seguirán siendo el pueblo errante, temporero y feriante, de una temporada o una generación, pero no mucho más. Y se llevarán la feria y la música a otra parte. Errantes como Caín, los gitanos, los mercheros y el pueblo sin Estado, el judío hasta el siglo XX. Los currantes no se morirán de hambre. La pregunta es si nos queremos integrar o seríamos capaces de ir a Marte con lo puesto, cono dos astronautas leoneses. Salut.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente