algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

MÉS per Palma vol impulsar un Pla de Xoc a favor del català amb la col·laboració de la societat civil

MÉS - Estimam Palma ha presentat aquest dilluns el seu programa electoral en matèria de Política Lingüística. El número dos de la candidatura, Miquel Àngel Contreras, ha assegurat que el català «ha de ser un dels elements que vertebra la nostra societat, independentment de l'origen, el sexe o la classe social».

Contreras ha afegit que «el coneixement del català és un dret de tota la ciutadania, per a la qual ha de ser una porta d'entrada a la construcció d'una ciutat més cohesionada socialment i, per tant, més orgullosa de la seva identitat i més estimada per part de les persones que l'habiten».

El candidat de la formació ecosobiranista ha incidit que «cal donar una resposta a la situació d'emergència en què es troba la nostra llengua i això passa per garantir el dret a aprendre-la i a fer-la servir amb normalitat a tots els àmbits, tant amb l'administració pública -això inclou per descomptat la sanitat- com a l'àmbit privat. Cal oferir la llengua als nouvinguts i eliminar qualsevol discriminació provocada pel fet de fer servir la llengua pròpia de la ciutat».

Per la seva banda, la candidata a la batlia de Palma, Neus Truyol, ha recordat que «queda molta feina per fer en Política Lingüística, i cal fer-la de la mà de la societat civil». Per això, ha dit, MÉS impulsarà en la legislatura vinent «un Pla de xoc per la llengua en col·laboració amb les entitats defensores de la llengua catalana (Joves de Mallorca per la Llengua, OCB, STEI-i i Plataforma per la Llengua). A més, potenciarem el Servei de Dinamització Lingüística, dotant-lo de personal tècnic suficient per poder dur endavant programes de dinamització lingüística als barris i pobles de Palma i per impulsar projectes d'acolliment lingüístic per als nouvinguts».

A més, ha afegit Truyol, volen «vincular les polítiques lingüístiques al projecte de la Ciutat dels 15 minuts, acostant encara més les accions als barris. Per això convertirem les biblioteques de barri en eixos d'integració a nivell lingüístic, impulsarem un Pla de Voluntariat Lingüístic i durem a terme campanyes de foment de l'ús social del català».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
@Guillem Tant advertir de la força que arriba "al espanyolisme" si s'aposta per opcions no pactistes, com a la C.U.P. que ens oblidam d'apostrofar "al espanyolisme". Serà la pota del llop desfrassat de padrina? Serà que Més té una aliança amb un partit dirigit des de Madrid, com Esquerra Unida, i encara cerca acords amb Más País i altres partits espanyols? No som contrari a Espanya, em bastaria respecte per la llengua que va cristianitzar les Balears. En la legislatura que acaba la llengua ha perdut pes i s'han presentat iniciatives contra el manteniment de l'exigència a molts d'àmbits. En nom de Més i del sobiranisme s'ha castellanitzat. No és hora de plans de xoc. No és hora de màgia. És hora de realitats. No és hora d'anunciar un pla de xoc, és hora de fer balanç del que s'ha avançat en aquests quatre anys i explicar-ho. Si no ha estat positiu, donar una oportunitat a la gent jove, com la de la C.U.P. Gent que per ventura ha de fer feina a hotels per no dependre de les ofertes del PSOE, però millor així i mantenir sempre els ideals que ser uns venuts.
Valoració:3menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
De totes les opcions polítiques que de moment sembla que es presentaran a les eleccions i que tenen alguna possibilitat de influir i contrarestar la força del PP i VOX, es l'opció de MÉS. Tirar-nos pedres i treure’ns la pell entre les diferents opcions situades políticament a l'esquerra del PSOE, no fa més que engreixar l'abstenció entre els potencials votants d’esquerres i donar encara més força al espanyolisme, la banca, les cadenes hoteleres, els fons voltors i els depredadors del territori .
Valoració:-4menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
30 anys amb fotos i pdf's amb plans de xocs per després alimentar l'anticatalanisme amb els escons. Endavant C.U.P.
Valoració:2menosmas
Per Pobrets, fa dervers d'un any
Pobrets els catalanistes de Ciutat, hauran de votar na Neus Truyol.
Valoració:-3menosmas
Per opinador, fa dervers d'un any
Si aquestes són les seves prioritats....no té coneixement de la realitat del carrer
Valoració:0menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any
Si este Angel fuese más inteligente, dejaría de dar el coñazo con el catalán, por lo menos en tiempos de elecciones.
Después, la cabra siempre tira al monte.
Por lo tanto, que te vote Txapote.
Valoració:-6menosmas
Per yuly, fa dervers d'un any
+ catala - vots
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente