cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Artista de carrer de Palma denuncia assetjament de la Policia Local: «Deja de mendigar!»

212659

David Peralta Benítez, pallasso de carrer, portaveu de l'associació Nou Circ Social de les Illes Balears i amb l'acreditació d'artista de carrer de l'Ajuntament de Palma, ha denunciat un assetjament continuat per part d'alguns agents de la Policia Local de Palma.

«Fa quatre anys es va posar en marxa el carnet d'artistes de carrer de palma de Mallorca. Hi ha una comissió de la qual en faig part, l'associació Nou circ social de les Illes Balears. Des de l'inici de la setmana santa estic patint assetjament policial, amenaces cap a la meva persona i a la meva funció, que desenvolup amb el corresponent permís d'actuació i la taxa pagada».

L'artista deixa clar que «No tots els agents es comporten igual, però alguns dels que van de veterans han arribat a passar tots els límits»
Segons ha explicat Peralta a dBalears, el passat dilluns estava actuant en la zona en la qual està autoritzat aconsegueix reunir molt de públic, «famílies entusiasmades». Quan arriba el moment de passar la gorra «irrompen els agents amb el número de placa que tenc guardada» (facilita a dBalears els números dels policies) , i «m'interrompen, em diuen que no puc ajuntar gent, que no puc tirar les bitlles a l'aire, que no em puc moure d'un metre..., els dic que la norma m'autoritza a actuar 20 minuts, em responen que mentesc més que parl i que estic incomplint la norma i que me retiri o m'ho llevaran tot».

L'artista explica que mentre es produeix la discussió, ell sosté el capell amb una mà i la gent hi va depositant monedes, és aleshores quan un dels policies li diu fins a tres pics: «Deja de mendigar!»

Segons Peralta l'ús del verb no és casual: «aquesta paraula sortia en l'antiga ordenança del Partit Popular, que està anul·lada» i considera que el policia l'usa per «denigrar-lo».

L'artista recorda que l'actual normativa diu ben clar que «l'artista podrà recollir doblers en la seva zona d'actuació», a més, també diu que «l'artista usarà tots els materials homologats per desenvolupar la seva activitat».

Peralta explica que ha tengut problemes tres dies seguits i denuncia que una agent de la policia li va dit, textualment, «David, te coneixem l'has 'liat' durant molts d'anys i ja te coneixem». Tot i que assegura que no té cap tipus d'antecedent.

La culminació de l'assetjament policial ha arribat aquest dimecres quan l'artista era assegut a una terrassa d'un bar de la plaça Major, precisament esperant la Regidora de Participació ciutadana i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma, Clàudia Costa, quan l'han abordat dos policies i li han posat una multa de 100 euros «per haver entrat a la plaça en patí». També li han retret que l'any passat utilitzàs foc al seu espectacle (tot i que aclareix que no està prohibit).

Per tot plegat, David Peralta explica que «Em sent trist i amenaçat per l'autoritat de la meva ciutat, tenc molta por actuar a la plaça Major» i afirma que «tenc els números de placa i denunciaré els fets als jutjats».

«Som un artista que ha presentat un dossier a l'Ajuntament, tenc llicència per actuar, i uns agents de policia m'amenacen, me multen i me denigren davant el meu públic dient-me 'captaire'» conclou Peralta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mary Salom, fa dervers d'un any
'Es inaceptable el comportament dels municipamunicipals de Palma amb en David. Si te la llicència i tot en regla ( que ja són abusives) han de respectar la seva feina maravallosa de donar alagria, art i color als carrers o places de Palma. Ja tan tristes amb els guiris socorrats menjant gelats i pixan pels caps de cantó. Com veim l' alagria i el bon humor estan perseguits per alguns. En aquets moments els nins necessiten mes que mde la màgia de l' espectacle per fer_ los sonrriura. PALMA NECESSITA COLOR I LLIBERTAT. Gràcies.
Valoració:18menosmas
Per No sé que se pensen, fa dervers d'un any
En canvi si telefones perque hi ha un grup d'al.lots que banyen a la gent, o que els tiren pols o sorra per damunt, se'n riuen de tu dient- que enviaran un cotxe patrulla per "detindre a una gent tan perillosa", com també ho fan per altres faltes contra la seguretat i benestar de la gent.
Hauriem de descomptar uns doblers de les nostres declaracions de la Renda, pel mal servei que rebem els ciutadans de tots els cossos policials. A veure si així entendrien que son uns empleats i que han de fer la seva feina.
Valoració:18menosmas
Per antifa (el ver), fa dervers d'un any
La policia local, qualcuns en castellà, la llengua de l,opressor !Us sona això ?
Salut i independència !
Valoració:20menosmas
Per Vergonya, fa dervers d'un any
Tal com ho conta aquest artista del carrer, hauríem d'estar avergonyits de tenir aquests representants públics, funcionaris i polítics.
Valoració:20menosmas
Per artista, fa dervers d'un any
Llegará un momento, debería haber llegado ya, que la palabra ARTISTA deberá ser nuevamente examinada en profundidad. Ha caído tan bajo, tan bajo, que habrá que reivindicarla pues se usa venga a cuento, o no. En la actualidad cualquier mamarracho es un "artista".
Valoració:-36menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Hi ha Policies que no proporcionen seguretat, intimidan, fan por i no generen tranquilitat a la gent més vulnerable. Llàstima que els sindicats corporatius de Polícia sempre els defensen i els possibles expedients laborals dels diferents Ajuntaments, sempre acaben en res i amb la persona responsable de la instrucció del cas feta pols.
Valoració:19menosmas
Per Ja ho val!, fa dervers d'un any
Els artistes dónen color i alegria als carrers. I com que quan actuen treballen, el que reben del públic no és una almoina, sinó la seva col.laboració per haver gaudit d'una actuació gratuitament.
Almoina se dóna s una persona pobra que demana enmig del carrer o a la porta d' una església, sense donar res a canvi .
Precisament és a aquests, als que els municipals haurien de vigilar. Perque si bé hi ha gent necessitada que ho fa pel seu compte, també hi ha una màfia que se dedica a explotar persones fent- les pinfolar.. I no se sap d'on han tret a tota aquesta pobra gent, que molta d'ella presenta discapacitats físiques molt greus.
Però investigar això darrer fa molta por mentres que per multar a un pellasso o a un malabarista tot son avantatges.
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente