nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Palma edita un vocabulari multilingüe per a promoure l’ús del català a la restauració

L’Àrea d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma, a través del Servei de Dinamització Lingüística, presenta 'Un tallat, per favor', un vocabulari en català-castellà-anglès adreçat a professionals de la restauració. La guia és una eina per a promoure l’ús de la llengua catalana en aquest sector.

Aquest llibret de consulta s’ha elaborat després de múltiples consultes de cartes de bars i restaurants de Palma i recull més de 650 termes especialitzats.

Segons Llorenç Carrió, el recull «ajudarà a redactar en la llengua pròpia de Palma les cartes i les pissarres d’aquests establiments i a relacionar-se en aquesta llengua amb els clients que ho desitgin. Volem contribuir a garantir el dret d’usar-la que tenen els ciutadans de les Illes Balears segons la legislació vigent». En aquesta línia, el regidor també posa a disposició dels bars i restaurants el Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament de Palma per obtenir ajuda per a redactar les cartes en català.

El llibret es repartirà als cursos de restauració i hoteleria de PalmaActiva, l’Escola de Restauració de la UIB, les patronals del sector, etc. També se’n podrà recollir un exemplar a la mateixa Àrea d’Educació i Política. A més, es podrà consultar i descarregar al web de l’Ajuntament de Palma (a l’apartat de Dinamització lingüística de l’Àrea d’Educació i Política Lingüística).

El vocabulari s’estructura en dues parts: una relació de termes distribuïda per tipus de menjar i consumició i un vocabulari genèric, amb els termes ordenats alfabèticament i la seva equivalència en castellà i anglès, i un índex alfabètic per a cada llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mètode HVDH, fa dervers d'un any
El millor és el que ha fet l'hospital Vall d'Hebron. No vols aprendre a parlar Català i a sobre l'insultes i maltractes als que el parlen ?
Doncs al carrer i s'han acabat les contemplacions.
Valoració:5menosmas
Per Margalida, fa dervers d'un any
Perfecte!
Valoració:6menosmas
Per pere mateu, fa dervers d'un any
Ja en podeu portar a les cafeteries Granier, no saben ni el que és dir bon dia....
Valoració:7menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
La cuestión es que los hosteleros no tragan con las imposiciones catalanistas ni regándolos con subvenciones…
Valoració:-8menosmas
Per Qualcun, fa dervers d'un any
Ben fet, a jo no em proben les cartes en castellà, al menys a ca meva.
Valoració:3menosmas
Per Corregudes, fa dervers d'un any
A darrera hora es posen a córrer perquè arriben les eleccions, no sigui cosa que els jubilats de la ceba no vagin a votar.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente