cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

La CUP-Crida per Palma davant el monument de la Feixina: «Ignorar el feixisme no el fa desaparèixer»

El Parc de la Feixina fou l'escenari triat aquest divendres per la CUP-Crida per Palma per a presentar les seves propostes contra l'avanç de l'extrema dreta a Ciutat. Un acte que partí de la qüestió de la conservació del monument al creuer Baleares, amb el que la formació es mostrà molt contundent. «Assumirem els conflictes institucionals que facin falta per tal d'esbucar aquest insult a la memòria històrica», digué la candidata Jero Bonnín.

L'acte començà amb la intervenció de Sara Barceló, candidata de la CUP-Crida per Palma i historiadora de l'art amb una contextualització del monument. Barceló destacà la inauguració d'aquest pel mateix dictador Franco, el seu paper al llarg de la dictadura, i el seu simbolisme avui. «La reinterpretació no és possible, el franquisme no es pot contextualitzar, i no aturarem fins a veure aquest monument esbucat», remarcà Barceló.

Pau Tomàs, mestre de primària i investigador, continuà l'acte relatant l'experiència dels mallorquins que anaren a l'Olimpíada Popular de Barcelona el juliol de 1936. Per concloure la seva intervenció, Tomàs subratllà la importància de «conèixer la nostra història antifeixista per així garantir que no es repeteixin episodis com el del franquisme».

Finalment, arribà el torn de Jero Bonnín, també candidata de la CUP-Crida per Palma, biòloga i professora de secundària. Bonnín explicà les propostes de la formació per tal d'aturar l'avanç de l'extrema dreta. «Impulsarem formalment la declaració de Palma com a Ciutat Antifeixista», assegurà, «i això vol dir eliminar tots els símbols i noms de carrers de temàtica feixista, colonial o ultraespanyolista».

L'acte acabà amb l'actuació del músic Tomeu Quetgles, de la qual destacà una versió de l'himne de la resistència antifranquista 'L'Estaca', corejat per les desenes d'assistents a l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa dervers d'un any
La Cup Palma es un partit nou jo els votaré.
Valoració:3menosmas
Per decenas, fa dervers d'un any
En la foto hay diez ni una ni una menos. Y diez parece que es una decena. Pero el "Baleares", que no sabe contar, habla de "decenas". Solo le faltó decir "doscientas mil decenas".
Vaya por delante que yo me lo creo. Pues es mejor que ir a buscarlo.
Por cierto, había algo para entretener el buche?
Valoració:-4menosmas
Per Picodemonte, fa dervers d'un any
Que os vote Txapote
Valoració:-7menosmas
Per Acusacions, fa dervers d'un any
CUP-Palma acusa a Eberhard Grosske, per tant a Esquerra Unida, de connivència amb el feixisme.
Ridícul tot plegat.
Valoració:0menosmas
Per antiokupa, fa dervers d'un any
La CUP es extrema esquerra
Valoració:3menosmas
Per Fulgensio, fa dervers d'un any
Quina decepció! Jo que esperava una foto de na Sandra.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente