algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Govern convoca una reunió extraordinària de la Comissió de Memòria Democràtica per la il·luminació de la Feixina

La Vicepresidència del Govern i la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Secretària Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica, ha convocat d'urgència una reunió extraordinària de la Comissió de Memòria Democràtica de les Balears per a analitzar la il·luminació del monument franquista de la Feixina i donar una resposta coordinada amb la societat civil.

En un comunicat, des del Govern han remarcat que la Feixina és un monument contrari a la memòria democràtica per la qual cosa la Secretària Autonòmica ha reclamat a l'Estat la seva declaració com a tal en reiterades ocasions, incloent-hi una esmena al text de la llei de memòria estatal, que va ser rebutjada.

L'associació Memòria de Mallorca també ha presentat un recurs d'empara que ha estat admès a tràmit pel Tribunal Constitucional pel qual es demana la suspensió cautelar de la declaració de la Feixina com a Bé d'Interès Cultural (BIC) fins que no hi hagi una resolució en ferm.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per antifa, fa dervers d'un any
La feixina un monument al feixisme repressor, s'ha de tombar, com les estàtues de Franco i altres fatxes !
Valoració:0menosmas
Per Biel, fa dervers d'un any
Va morir massa gent, perquè el nyarro s'il.lumini.
Valoració:3menosmas
Per un ful·là, fa dervers d'un any
no hi ha res estrany. Només es tracta d'un monolit enorme que s'il·lumina pel fet de ser una font. El feixisme no hi te res a veure... noooo, i te dic que sí
Valoració:-5menosmas
Per Pere, fa dervers d'un any
L'haurien d'enderrocar, en lloc d'exalçar-lo.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente