algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Commemoració del 99è aniversari de la Casa del Poble de Palma

208963

Els Amics de la Casa del Poble commemoraran el 99è aniversari de la Casa del Poble de Palma, situada al carrer Reina Maria Cristina, el 20 de gener, dia de la seva inauguració, a partir de les 12 del migdia i fins a les 12 de la nit.

A les 17.00 duran a terme una assemblea i tot seguit, a les 18.00 hores, hi haurà parlaments de Margalida Ramis, activista i portaveu del GOB, i Marc Morell, antropòleg que fa feina sobre l’impacte del turisme. Al vespre instal·laran torradores al carrer i «aprofitarem per menjar junts en una gran taula». Qui vulgui participar ha de portar el seu menjar i beguda.

«Després de l’aplanament del Govern, que dona la raó a les nostres reivindicacions, ens trobam a l’espera de la sentència judicial que impulsi la resolució de protecció del solar com a Espai de Memòria i Reconeixement Democràtic, inaugurant així el catàleg que es va crear amb la llei 2/2018 de Memòria Democràtica de les Illes Balears. Hem tardat cinc anys a inaugurar el catàleg, però des de l’organització de la societat civil ho hem fet possible», han explicat.

Amb aquest èxit aconseguit es protegirà «la que va ser la seu del moviment obrer més important de la nostra història», celebren els Amics de la Casa del Poble. Es tracta d'una propietat col·lectiva i autogestionada des d’on s’alfabetitzava els treballadors que no havien pogut accedir a estudis i impulsava millores dels drets laborals i socials: l’educació, la sanitat i el vot universal i que va ser un dels escenaris principals de la Guerra Civil a Mallorca; el lloc on es detengué Aurora Picornell, junt amb altres membres del moviment obrer, durant la usurpació de la seu pels militars que participaven en el cop d’estat contra la II República.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.