muy nuboso
  • Màx: 18.38°
  • Mín: 11.39°
18°

Una gran porta xinesa al carrer Nuredduna commemorarà l'Any Nou Xinès a Palma

L'associació de xinesos de les Illes Balears, ACHINIB, ha presentat aquest dimarts les activitats previstes a Palma per a celebrar l'arribada de l'Any Nou Xinès que serà el diumenge 29 de gener. Serà al carrer Nuredduna a partir de les 10 del matí.

Davant la data important per a la comunitat xinesa, els organitzadors de l'entrada de l'Any Nou Xinès han comptat amb el suport de la patronal PIMEM. La federació de la petita i mitjana empresa de Mallorca s'ha compromès a difondre entre els seus comerços de Palma la celebració d'aquest nou any dedicat al conill d'aigua.

A partir del 21 de gener ja es podrà veure una gran porta xinesa i així les Balears es converteixen en la primera comunitat de l'Estat a inaugurar aquesta gran porta de benvinguda, que quedarà exposada al carrer Nuredduna, confrontant amb les Avingudes. Aquesta porta desmuntable, que es podrà veure fins al 5 de febrer, simbolitza l'entrada al barri i a l'Any Nou Xinès. El president d'ACHINIB, Fang-Ji, ha assegurat que aquesta porta «representa la multiculturalitat i que, quan es creua, et pots trobar a qualsevol lloc del món. La nostra idea és promocionar la pluralitat cultural perquè l'entenem com a riquesa».

D'altra banda, i segons ha explicat Xiao, responsable de comerços a ACHINIB, entre les activitats previstes per al dia 29 hi ha «el dibuix amb sucre fos, activitats amb pinzell per a escriure els noms, jocs tradicionals xinesos per a donar la benvinguda al nou any i sobretot menjar xinès». A més d'aquestes activitats s'espera una desfilada on participaran diferents cultures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ASXINIB, fa dervers d'un any
Tal vegada seria millor (per mor de la pronúncia de la X) ASXINIB.
Valoració:0menosmas
Per AXINIB, fa dervers d'un any
"La nostra idea és promocionar la pluralitat cultural perquè l'entenem com a riquesa".

Llàstima que, dins d'aquesta pluralitat cultural, ignorin la llengua pròpia de les Illes Balears en el nom de l'associació; ja que, en lloc d'ACHINIB, hauria d'esser AXINIB (de xinesos, no *chinesos o *chinos).
Valoració:3menosmas
Per Aixi si, fa dervers d'un any
Aquesta és la multiculturalitat que s'ha de fomentar: Compartint, respectant i sense " mals rollos".
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente