algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Onze persones admeten que varen presentar títols falsos de català per a fer feina a Emaya

Emaya va detectar al 2018 la presentació de falsificacions en certificats de català A2 i en un títol d'FP a dos processos de contractació de personal en aquesta empresa municipal i varen sospitar de l'existència d'una trama organitzada.

L'any 2021, la jutgessa del Jutjat d'Instrucció 3 de Palma va tancar la instrucció i va donar trasllat a la Fiscalia en entendre que existeixen indicis racionals d'un delicte de falsedat en document oficial.

La majoria dels processats varen reconèixer durant la instrucció que varen aportar documents falsejats en la convocatòria d'ocupació pública per a intentar justificar el requisit que exigia en aquest moment l'empresa: nivell A2 de català.

Els 12 acusats per la trama de presentar certificats falsos de català a Emaya han tengut aquest dijous al judici, celebrat al Jutjat Penal 3 de Palma. 11 dels 12 admeten que varen fer servir documents falsificats per a participar en una oposició a peó d'aigües l'any 2018 i acceptaran una condemna de sis mesos de presó i el pagament d'una multa de 540 euros.

L'únic dels encausats que defensa la innocència és un antic membre del comitè d'empresa. La Fiscalia sosté que va ser l'encarregat de facilitar documents a un dels que sí que han confessat. Per això, afronta una petició de dos anys de presó per part de la Fiscalia i l'empresa municipal, que exerceix l'acusació particular, segons ha explicat Ultima Hora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Faveta, fa dervers d'un any
Que els expulsin sense contamplacions, i els inhabilitin per cap puesto públic, per sempre més.
PROU de tramposos i corruptes abusons !
Valoració:2menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Obvi, t'explicas fatal.
Valoració:-2menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
Carlos, si troba pel carrer un poca-solta que xerri castellà
el podrà escometre, però si xerra català no... I seria una pena, no és veritat? Que pugui amonestar un castellanoprlant i no un de català?
Valoració:6menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Es que es para ser peón o barrendero te exigen el catalán? Para hablar con la escoba? No es razonable. Barrerá mejor?
Valoració:-9menosmas
Per A veure, fa dervers d'un any
Supòs que els acomiadaran per falsetat documental i que donaran les places als que féren les coses bé i puntuaren per darrera d'aquests.
O només els amonestaran i els faràn pagar una multa, però continuaràn amb aquesta plaça guanyada fent trampes?
Valoració:13menosmas
Per barrufet, fa dervers d'un any
-vegeu com hi ha gent que a pesar de tot estima la nostra llengua,.....no hi ha que perdre mai l´esperànça companys...........moooc,
Valoració:12menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
És a dir: Gent inepte a Emaya que no saben controlar ni fer la seva feina.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente