algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L’OCB denuncia la retolació en castellà del tanatori de Son Valentí

Arran dels fets que varen tenir lloc la setmana passada, mitjançant els quals es varen canviar els rètols de les instal·lacions del tanatori de Son Valentí per a incorporar-hi la retolació en castellà, l’Obra Cultural Balear (OCB) denuncia que aquests canvi desobeeix el reglament actual i vigent de Normalització Lingüística.

Així, l'OCB exigeix que l’Empresa Funerària Municipal de Palma mantengui en català la retolació del tanatori, dels aparcaments i de les oficines, tal com ordena el Reglament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament (BOCAIB núm. 131, de 20/10/87), a l’article 5è.

En defensa del patrimoni lingüístic que ens identifica, l'entitat recorda la necessitat d’ajustar els usos lingüístics de les dependències i del serveis municipals a la normativa.

De la mateixa manera, la delegació de l’OCB de Palma demana als polítics al capdavant de les institucions de la ciutat que «tenguin cura i respecte cap als catalanoparlants i que s’ajustin a la normativa lingüística vigent que garanteix els seus drets».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalinero, fa dervers d'un any
Bilingüisme per favor
Valoració:-10menosmas
Per Mal de revertir, fa dervers d'un any
El mal està fet perquè amb la transcendència de la controvèrsia s'ha traslladat al públic, novament, que el català fa nosa i que només és oficial per imperatiu legal. Els responsables són els governants que aquestes dues darreres legislatures no ha defensat la llengua catalana amb la determinació requerida. L'OCB també hauria de ser molt més crítica del que ho ha estat i ho és ara.
Valoració:10menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
D'això parlavem. S'ha de procurar fer marxa en rere als que trepitgen la nostra cultura. No se pot deixar pas lliure als infractors. GRÀCIES!
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente