cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

L'Ajuntament de Palma commemora el Dia Internacional de la Gent Gran

L'Ajuntament de Palma se suma a la celebració aquest dissabte del Dia Internacional de la Gent Gran, una data «per instar a reflexionar sobre el canvi demogràfic que està vivint la població mundial i la necessitat de crear noves polítiques i programes que els beneficiïn».

Aquesta celebració va ser establerta per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) l'any 1991 i té com a objectiu promoure polítiques i programes públics centrats en les persones majors, perquè puguin estar el màxim de temps actives dins la societat.

Segons ha assegurat Cort, l'envelliment de la població «és una de les transformacions socials més importants del segle XXI, amb implicacions a tots els àmbits: mercat laboral i financer, béns i serveis, habitatge, transport, protecció social... així com a les estructures familiars i lligams intergeneracionals».

En aquest sentit, segons Cort, «la irrupció de la Covid-19 va obligar a replantejar les polítiques i les intervencions, adreçant-les a la creació de consciència sobre les necessitats especials de les persones majors, però també a reconèixer les contribucions que han fet per a millorar la seva pròpia salut i la quantitat de funcions que desenvolupen. Així mateix, es van reconsiderar les línies d'actuació per tal de poder donar resposta a les possibles pandèmies presents i futures».

Així, l'Ajuntament de Palma, des de les diferents àrees i serveis, «intenta donar resposta a les noves necessitats per tal que la ciutadania tingui accés a un envelliment actiu i saludable, enfortint els lligams intergeneracionals i que cada vegada sigui major la seva participació activa».

Com a mostra de suport l'Ajuntament, a través de l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI+, que també gestiona la competència de gent gran, ha penjat a la seva balconada una pancarta en què atorga el protagonisme a la gent gran i defensa «una vellesa activa i digna».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per fantasmagorico, fa dervers d'un any
El que ocupa el sillón de Cort, creo que se llama Hilla, ni siquiera podrá decir nunca "que ha sido el peor alcalde de Palma".
Ni eso.
Un desconocido que no pinta nada.
Basta ver como tiene la ciudad. Un asco. Todas las calles llenas de pintadas.
Fantasmagórico
Valoració:0menosmas
Per Un desastre, fa dervers d'un any
I suprimir el bus del Centre Ciutat precisament els dissabtes, que és quan la majoria surt de tendes i de mercats , és la pitjor idea que se li podia ocórrer al batle.
Valoració:4menosmas
Per Anselm Llull, fa dervers d'un any
No hi ha res per celebrar.
Esperaré les eleccions.
Valoració:4menosmas
Per Anselm Llull, fa dervers d'un any
Deixant-nos sense bus per anar al centre de salut?
Ni bus, ni taxis ni aparcament.
Ara el bus és gratuït però molta gent no hi té opció ni pagant. Ciutadans de 2a.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente