algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L’Ajuntament de Palma organitza un acte homenatge a Matilde Landa en el 80è aniversari de la seva mort

204283

L'Àrea d'Educació i Memòria històrica de l'Ajuntament de Palma organitza un acte homenatge a Matilde Landa, en el 80è aniversari de la seva mort. Referent feminista, membre del partit comunista, símbol de la lluita de les dones contra la dictadura franquista, que va morir a la presó de dones de Can Sales de Palma, el 26 de setembre de 1942, enguany fa 80 anys.

Llorenç Carrió, regidor d'Educació i Política Lingüística, ha declarat que «amb aquest acte volem ajudar a tancar ferides no des de l’oblit sinó de la veritat, justícia i la reparació».

L'esdeveniment 'Matilde Landa. 80 anys a la memòria' es durà a terme a la Plaça Porta de Santa Catalina (on hi havia la presó de dones) el proper dia 26 de setembre a les 19.30 hores.

Intervendran l’historiador i professor de la UIB David Ginard, introduint-nos a la biografia de Matilde Landa, l'artista visual Natxa Pomar, amb la mostra d’una peça artística i col·lectiva anomenada "Las Hermanitas" 2014, i l'actriu Aina de Cos en un fragment de l’obra teatral “La darrera nit de Matilde Landa” (2022).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.