algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

PalmaEduca ofereix més recursos sobre la història i la cultura de Palma i de Mallorca a docents, centres educatius i entitats

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, el director general d’Educació, Sebastià Mascaró i els coordinadors de diverses activitats del programa PalmaEduca han mostrat alguns dels materials nous i les activitats que faran el curs que ve, lligades a la llengua, la història i la cultura pròpies. «Volem que el programa PalmaEduca creixi en oferta i donar recursos als docents per a la nova assignatura d’Història i Cultura de les Illes Balears», ha dit el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió.

Coincidint amb la implantació de la nova assignatura d’Història i Cultura de les Illes Balears en el currículum de Batxillerat, l’Àrea oferirà, en col·laboració amb el CEP de Palma, un curs reconegut per al professorat, que dirigirà l’historiador i divulgador Gaspar Valero. D’altra banda, posarà a l’abast materials didàctics nous, com la Maleta sobre Memòria Històrica; el conte En Tomeu descobreix en Jaume I, d’Aina Vives i Cati Forteza; el quadern de professor Jaume I i la Festa de l’Estendard, d’Albert Cassanyes; i el llibre 100 Retrats de la galeria de fills i filles il·lustres, de Joan Avellaneda. En poc temps es presentarà també la unitat didàctica La Germania de Mallorca, de Maria Pargalida Perelló, i el còmic L’illot de la Galera, de Rafel Vaquer.

D’altra banda, l’Àrea oferirà activitats noves per difondre el patrimoni de Palma i sensibilitzar-ne l’alumnat:

  • Visites a l’illot de la Galera.4.000 anys d’història, a càrrec d’Amics de na Galera.

  • El tir de fona, a càrrec de Salvador Maimó (Federació de Tir de Fona de les Illes Balears).

  • El llegat jueu de la ciutat, a càrrec de Limud Mallorca.

  • Coneix la música i els instruments de les Illes Balears, a càrrec de Pere Joan Martorell.

  • La glosa, eina educativa, a càrrec de l’Associació Cultural Glosadors de Mallorca.

  • Projecte Pau: els moviments de memòria històrica i els Drets Humans, a càrrec de Maite Blázquez (Memòria de Mallorca).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per inca, fa dervers d'un any
Sabeu una cosa que podria contribuir també a que se conegui la nostra cultura? Que IB3 la promocioni, Perquè té temps d'emetre informatius que dediquen el 80% del temps a besar els peus dels hotelers i del sector del turisme, a emetre misses els caps de setmana però no troba 2 o 3 hores per emetre1 pic l'any LA FESTA DE L'ESTENDARD, O LA DIADA DE LA TERRA D'EIVISSA, festes fundacionals de Palma iMallorca, i d'Eivissa i Formentera .
Valoració:10menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any
Enhorabona. Es molt important que tots coneguin la nostra història, especialment els nouvinguts.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente