muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

Palma convoca ajudes per a promoure la memòria històrica

L'Àrea d’Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma ha convocat les ajudes per a promoure la memòria històrica de Palma. L’objectiu d’aquests ajuts, els quals estan dotats amb 20.000 euros, és promoure publicacions i projectes audiovisuals que estudiïn i difonguin temes relacionats amb la memòria històrica de la ciutat.

«El suport a la recerca i la seva difusió ajuden a conèixer millor el nostre passat i tancar ferides», ha dit el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, a més d’assegurar que «el coneixement del passat és imprescindible per encarar el present i el futur amb garanties».

Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament de Palma convoca les ajudes a la investigació i difusió de la memòria històrica de Palma. Un dels aspectes que es valorarà dels treballs que es presentin serà el seu esforç i perspectiva per a recuperar part del passat més desconegut i poc treballat de Palma sobre fets i persones destacades, moviments socials, minories, etc.

El termini per a presentar els projectes serà de vint dies naturals a partir que la convocatòria es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Es poden presentar projectes que es duguin a terme entre el gener i l’octubre de 2022, i l’import de la subvenció no superarà el 80% del seu pressupost, amb un màxim de 3.000 euros.

Els premiats

A la primera convocatòria de les ajudes per promoure la memòria històrica, l’Àrea d’Educació va atorgar una subvenció a set projectes:

  • 'El carrer dels Oms. De tallers de manufactura a comerciants' (Edicions Documenta Balear), de Xavier Terrassa.
  • 'Es Fortí on es va revelar la història de Mallorca', del Centre Cultural Casa Planas.
  • 'Gariel Alomar. Obres Completes', vol. VII, de Nova Editorial Moll S.L.
  • 'La memòria democràtica a les aules' (Editorial Lleonard Muntaner), d’Elisabeth Ripoll.
  • 'El Canòdrom Balear. Una història del llebrer a Palma' (Edicions Documenta Balear), de Manuel García Margallo.
  • 'Jeroni Amengual Oliver (1878-1946)' (Edicions Documenta Balear), de Guillem Reynés.
  • 'Jueus, conversos i xuetes', de Laura Miró Bonnín.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.