nubes dispersas
  • Màx:
  • Mín:

Assenyalen dues immobiliàries de Palma com a «part d'un sector responsable de la problemàtica d'habitatge»

L'organització política de l'Esquerra Independentista Endavant-OSAN Mallorca ha dut a terme aquest dimarts una acció contra dues immobiliàries situades a la Ciutat Antiga de Palma.

«Hem volgut assenyalar aquestes empreses com a part de tot un sector que és responsable de les greus dificultats per a accedir a l'habitatge que pateixen les classes populars a la nostra illa. Amb aquesta acció volem reivindicar la prohibició de la compra d'habitatge per part de no residents, com a mesura urgent per a protegir l'exercici del dret a l'habitatge a curt termini», han explicat.

A més, remarquen que, darrerament, «el fenomen de la compra d'habitatge per part de persones amb un alt poder adquisitiu, sovint del nord d'Europa, amb l'objectiu de fer segones residències o simplement com a inversió, s'ha disparat. Això puja encara més els preus d'un mercat totalment a la disposició dels interessos privats i cada vegada més inaccessible per a les classes populars».

El debat sobre la limitació d'aquestes adquisicions d'habitatge per part de no residents està present a les llars, als centres de treball, als carrers i fins i tot als mitjans de comunicació, han apuntat. Per això, amb aquesta acció, Endavant- OSAN ha fet la seva aportació particular a aquest debat.

L'organització també destaca que els efectes d'aquesta espècie de colonialisme immobiliari van més enllà de l'habitatge estricte. Amb la compra massiva de bens immobles per part d'estrangers rics, s'acceleren encara més els processos de gentrificació. El fet és que a Palma ja no només s'expulsa a les classes populars de cada vegada més barris, sinó que aquests s'adapten als gustos i interessos d'una població que ja ni tan sols hi viu. De la ciutat-aparador a la ciutat-vacacional».

Com a organització socialista i d'alliberament nacional, entenen que aquesta problemàtica ha de partir d'una doble solució: «D'una banda, necessitam recuperar la sobirania sobre l'habitatge. L'entenem com a sector estratègic, ja que constitueix un element fonamental per al sosteniment i la reproducció de la vida. D'una altra banda, mantenim que l'objectiu ha de ser l'expulsió del sector privat de l'àmbit de l'habitatge. El dret a una llar digna no pot quedar a mercè de la burgesia immobiliària, dels grans grups d'inversor o els capritxos de les classes acomodades del nord d'Europa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per sois capaces, fa 6 mesos
SI LOS EXTRANJEROS COMPRAN, ES PORQUE LOS MALLORQUINES VENDEN. EN MUCHAS OCASIONES HERENCIAS DEL ABUELO.
A VER SI SOIS CAPACES DE ENTENDERLO.
Valoració:0menosmas
Per uep, canvi !, fa 6 mesos
Ha marxat l´Emigrante i ha comparegut la Guapi. Per cert, per més que et posis varies tones de maquillatge, segueixes igual de desafortunada i desorientada.
Aire!, que vol dir barco !
Valoració:-4menosmas
Per Claro que sí guapi, fa 6 mesos
@Obvi

Exactamente.
Todas las casas de campo, el trocito de tierra urbanizable del abuelo Tomeu y las casas de pueblo entre medianeras que se han vendido en las ultimas dos o tres décadas, eran propiedad de extremeños, murcianos, andaluces y madrileños, que se las vendieron a guiris para que especulen ahora.
No sé si los haces a propósito o eres lelo de verdad.
Aunque me inclino por lo segundo.
Valoració:-1menosmas
Per Obvi, fa 6 mesos
Claro que sí, guapi!
Te voy a explicar:
Hce un año, unos extremeños (no mallorquines) vendieron una casa en la costa. La compraron unos
extranjeros.Pues sabes qué passa? Que ahora, estos extranjeros la vuelven a vender por el doble de lo que la adquirieron.
A esto se dice especular. Y quien lo hace, són los extranjeros y los PENINSULARES. Capiscas?
Y tu, afortunadamente, tampoco podràs adquirir NADA!
Valoració:4menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
En este caso hablamos de “acción”.
Si fuera Ca’n Alcover, sería un “ataque fascista”.
Sois deliciosos.
Por cierto, y lo vais a flipar; los que venden, son mallorquines.
Alucinante, eh?.
Valoració:1menosmas
Per ******, fa 6 mesos
@ ?

Anar a un digital que no soportes, a descarregar tinta i odi, serveix per res?.
Valoració:1menosmas
Per pere roca, fa 6 mesos
a Suïssa un estranger nomes pot comorar a uns
llocs determinats o posar una empresa que dongui
feina a Suïssos .
algun estat, abans de entrar al mercat comú , va demanar una moratòria per la compra de inmobles.
Aqui com q Ñ no tenia una divisa, va optar per afavorir
la compra per estrangers.
Es curiós q en temps de la dictadura hi habien llocs
en que els estrangers no podien comprar i demar
permís a Capitania !!!
Valoració:2menosmas
Per ¿?, fa 6 mesos
Ir a una inmobiliaria a descargar tinta y odio, sirve para algo?
Si dejamos de vender a extranjeros, la vivienda bajará un porcentaje asumible para la gente de nuestro pais?
No será que hay demasiada gente que ha tomado la isla como su residencia habitual y permanente?
Por qué no se ha puesto coto hace 50 años?
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa 6 mesos
Reivindicar la prohibició de la compra d'habitatges per part de no residents a les Illes, es de sentit comú i la gent d’Arran ho fan molt bé. Les Illes patim una veritable invasió de persones milionaris estrangeres que desplacen a la gent resident del centre urbà de Ciutat, però també invadeixen i ocupen zones agrícoles i forestals, a on s'hi construeixen mansions de luxe insostenibles per l'abús inassumible de consum de territori, aigua i energia.
Valoració:12menosmas
Per tip, fa 6 mesos
Molt bé, però tot això són retxes dins l'aigua.

Mentre a Mallorca no siguem capaços de crear empreses, tecnològiques, que guanyin tants de doblers com qualsevol empresa europea de país desenvolupat, ho tendrem malament. Els nostres sous han de ser com els europeus i sense subvencions. Sense això, el proteccionisme és insostenible.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente