algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Patronals de comerciants i restauradors: «És fals que el centre de Palma estigui saturat. S'ha de deixar de demonitzar els creuers»

201845

@juanaalemany (Palma, 4 de maig de 2022)

Les patronals de comerciants Pimeco i AFEDECO; l'Associació de Majoristes i Comerços Turístics, Amictur; i Restauració CAEB sol·liciten al Govern que s'aixequin les limitacions als creuers o que s'augmenti el nombre de creuers permesos als ports de les Balears. Argumenten que «s'està aplicant una limitació i demonitzant un mitjà de transport que, ha quedat sobradament demostrat, fomenta el turisme de qualitat, és desetacionalitzador i la despesa turística del qual és molt alta a la nostra comunitat».

Pel que fa a les informacions recents publicades sobre la saturació i la contaminació al centre del Palma a causa de l'arribada de creuers, les quatre associacions asseguren que «es tracta d'afirmacions que són totalment falses, indueixen a confusió i l'únic objectiu de les quals és manipular l'opinió pública amb dades falses i fotografies que creen una alarma que no existeix».

Pimeco, AFEDECO, Amictur i Restauració CAEB destaquen que l'informe de la qualitat de l'aire emès per l'empresa Labaqua Kunak a petició de l'Autoritat Portuària de les Balears conclou que els mesuradors instal·lats al port estan «per sota dels nivells legislatius de referència».

Així, els comerciants i restauradors demanen que «es deixi de fer demagògia amb el tema dels creuers i demonitzar un mitjà de transport que beneficia l'economia de l'arxipèlag i del qual depenen milers de famílies i persones».

Pimeco, AFEDECO, Amictur i restauració CAEB també han negat que el centre de Palma estigui saturat. «És totalment fals. Es pot passejar pel centre de la ciutat sense cap mena de problema i tenir una experiència magnífica», mantenen. «Encara que si els antituristes pretenen que el centre estigui tot l'any com estava durant el més dur de pandèmia, totalment desert, és una evidència que avui no ho està. Afortunadament, hi ha més gent, però és aquesta mateixa gent la que contribueix a la reanimació de la nostra danyada economia amb motiu de la Covid, la inflació, la pujada de l'Euribor o la guerra d'Ucraïna, entre d'altres factors. És una temeritat limitar creuers o avions sense abans tenir assegurat un futur per a la nostra societat», afegeixen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Segur!, fa 7 mesos
Pep,
Quina bona idea. Faré el mateix!
En necessitaran mooolts de turistes, perquè si els illencs, que vivim tot l´any aquí, els giram l´esquena...
Valoració:4menosmas
Per Comentaris curiosos, fa 7 mesos
Són curiosos aquests comentaris que donen la culpa de tot als comerciants i l'estalvien als polítics. Aquesta manera de fer reconeix implicitament que els polítics no serveixen per res i que són els empresaris els que comanden.
Valoració:5menosmas
Per Joan de Palma, fa 7 mesos
La "Pela es la pela"
I aixó (per ells) es el mes important.
Valoració:8menosmas
Per Jo també aniré "a lo meu"., fa 7 mesos
Pep té tota la raó. Jo fins ara he procurat anar a comprar als comerços locals, malgrat tenguin menys per estriar i siguin més cars. Però en vista de que no miren per la salut ni pel benestar dels seus conciutadans, tornaré anar a comprar a grans magatzems , grans superfícies i a Amazon i altres comerços "on line", que no atossiguen al client i el deixen mirar amb calma i decidir el que li convé mes i que a sobre se pot comprar en la tranquilitat del propi domicili i a l'hora que se vol.
Els conerciants ja tenen els seus creueristes i turistes en general, als que defensen per damunt dels seus paisans.
Valoració:6menosmas
Per Guillem, fa 7 mesos
PIMECO, AFEDECO, AMICTUR i la Federació de Restauració de CAEB, mai s’han destacat per defensar una ciutat saludable i agradable per els seus habitants. Ells sols pensen amb la Ciutat com un espai comercial a on poder fer negoci i això és el que defensen. Potser els seus portaveus ni tant sols viuen a la Palma i el seu domicili es un preciós xalet amb piscina , enrevoltat d’arbres i tranquil·litat, lluny del soroll del turistes.
Valoració:11menosmas
Per Nofret, fa 7 mesos
Qui dona les dades falses sobre la qualitat de l'aire a palma, es l'empresa «Labaqua Kunak» que a petició de l'Autoritat Portuària de les Balears ha instal·lat els mesuradors al port . L'aire calent i contaminat que surt de les xemeneies dels creuers, fins que no s’enlaire suficient i es refreda no deixa de pujar. Per a que els mesuradors puguin captar les partícules contaminants dels creuers, els mesuradors s'han de instal·lar a varis km de distancia del punt d'emissió, a on les partícules fredes baixen i es poden capturar. Per exemple ahir 12 de juliol, coincidint amb el «Wonder of the Seas», a Sant Joan de Déu 109 ug/m3 de NO2 (òxids de nitrògen) i a Foners 128 ug/m3 de NO2
Valoració:5menosmas
Per Pep, fa 7 mesos
Com a Venecia, cap ni un.
Valoració:16menosmas
Per Un desastre, fa 7 mesos
Tothom remuga i ningú no arregla res, sobretot els governants que es passen la vida tapant forats.
Valoració:9menosmas
Per pep, fa 7 mesos
Són uns pocavergonyes. Les patronals del comerç han declarat la guerra als residents i mereixen una resposta contundent: la meva família i jo fa temps que hem deixat de consumir als establiments associats a pimeco i afedeco. Només compram a establiments no associats o comerç on-line. Que es quedin amb els turistes i quan no n'hi hagi, que s'aguantin.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente