nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

'Parla'ns de l'estiu', una iniciativa de Palma per a «ajudar els nouvinguts a perdre la por a fer servir el català»

Una trentena d’alumnes nouvinguts d’entre 12 i 16 anys dels centres de secundària IES Aurora Picornell, IES Nou Llevant i Sant Josep Obrer de Palma participaran des d’aquest dijous en tallers pràctics per a aprendre català i millorar el seu coneixement lingüístic.

«Amb aquest reforç educatiu esperam que els alumnes nouvinguts encarin millor el proper curs», ha explicat el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió.

El Servei de Dinamització Lingüística de Palma s’encarrega de coordinar els tallers, que es fan en el Centre d’Adults de Son Malferit els dimarts i dijous d’aquest mes de juliol. Aquesta iniciativa sorgeix precisament arran de la petició que els tres centres varen fer a la Regidoria.

'Parla’ns de l’estiu'

D’altra banda, el Servei de Dinamització posarà per als seus usuaris la nova activitat en línia 'Parla’ns de l’estiu', que es durà a terme durant l’agost. Per a participar-hi, basta fer un vídeo o un àudio en català parlant d’experiències i records de l’estiu. La finalitat és «ajudar els nouvinguts a perdre la por a fer servir el català». Els participants entraran en un sorteig per a navegar amb l’embarcació La Balear.

Les persones que vulguin més informació poden escriure a dinamitzaciolinguistica@palma.cat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maltractar catalanoparlants no dóna els papers, fa dervers d'un any
Jo crec que som els d'aqui, els que tenim por de parlar en Català als nouviguts, per mor de les energumenades que han fet molts d'ells en massa ocasions a ciutadans balears, catalans i valecians correctes i pacífics, només pel fet de parlar la nostra llegua a la nostra terra.
I no cal canviar de llengua, el que hem de fer, és canviar és d'immigrats i estruar els que més s'adapten a noltros i no a la inversa.
O fer-lps les campanyes directament a ells, perque se vagin mentalitzant.
Valoració:1menosmas
Per Tallers!, fa dervers d'un any
Som a l'any 2022 i encara ens dedicam a fer tallers! Aquesta iniciativa, destinada sobretot a la propaganda política, no serveix per res per tres motius principals. Primer perquè l'ofensiva de l'Estat per tal d'afavorir el castellà és brutal. Segon perquè fer tallers amb la política lingüística aturada per les institucions governades pels que diuen que són progressistes, no serveix per res. I tercer perquè la supressió del requisit de saber el català desprestigia la llengua de tal manera que organitzar tallers per a trenta infans esdevé una iniciativa ridicula.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente