algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Una concentració solidària acompanya els encausats del 'cas confeti' als jutjats: «La lluita contra el monocultiu turístic és legítima i necessària»

Aquest dilluns, 12 persones són jutjades a Palma per una acció de protesta contra el turisme de masses. El judici, pel qual els encausats s'enfronten a penes que sumen 29 anys de presó, està previst que s'allargui fins el 17 de juny.

Aquest mateix dilluns, Arran i Alerta Solidària han convocat una concentració de suport als encausats a la plaça del Mercat de Palma. Amb aquesta acció, les organitzacions han volgut mostrar el seu suport a les persones encausades i el rebuig al procés judicial i les desproporcionades penes que reclama la Fiscalia.

Els fets es remunten al juliol de 2017 quan es realitzà una acció reivindicativa al port de Palma en la qual una vintena de joves va desplegar una pancarta amb el lema 'Tourism kills Mallorca' i es tirà confeti a les terrasses del restaurant. Llavors els encausats foren citats a declarar el febrer de 2018 al jutjat d'instrucció número 2 de Palma i posteriorment citats a judici el passat 13 de desembre, que va ser ajornat.

Ara, gairebé 5 anys després dels fets, seran jutjats, enfrontant-se a una pena d'un total de 29 anys de presó per desordres públics. En el seu moment, la defensa va presentar recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial de Palma sol·licitant l'arxivament de la causa, ja que, entre altres motius, molts dels encausats que seran jutjats «no es trobaven en el lloc dels fets i així s'ha demostrat durant la instrucció». Però el cas no s'ha arxivat i continua endavant.

La concentració ha comptat amb parlaments del GOB Mallorca, Terraferida, Arran, la CUP i Alerta Solidària. «Som aquí per demanar l'absolució de les encausades. La lluita contra el monocultiu turístic és legítima i necessària», han destacat a les portes del TSJIB.

A més, han volgut remarcar que «davant la repressió política només ens queda l'organització del jovent treballador».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa dervers d'un any
Joves que s'impliquen per un mon millor, més just i més sostenible, mereixeu tota la solidaritat de la bona gent de Mallorca. Sense límits no hi ha futur i el turisme a les Illes ja ha sobrepassat tots els límits de sostenibilitat. Força i endavant, gràcies per resistir .
Valoració:2menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any
Todos estos, que nadie les ha llamado, y que solo se dedican a encabronar al que nos trae el dinero, qué hacen en su vida.
¿Dónde trabajan?
¿Qué han creado?
Presuntamente, viviendo en casa de mamá.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente