nubes dispersas
  • Màx: 17.62°
  • Mín: 8.69°
17°

Palma modifica l’ordenança de galeres per a evitar que puguin circular amb alerta per temperatures altes

199187

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha explicat aquest dimecres que la Junta de Govern ha aprovat elevar a ple la modificació de l’ordenança de galeres per a introduïr un apartat en el qual s’introdueix la prohibició que els cavalls treballin quan l’Agència Estatal de Meterologia (AEMET) declari alerta meteorològica per avís groc, taronja o vermell de risc greu o molt server de temperatures.

En aquest sentit, la modificació que ara s’eleva a ple, també estipula que els conductors de galeres «hauran de suspendre el servei quan apreciïn que el vehicle o la cavalleria no compleixen les condicions de seguretat, higiene, comoditat o estat físic». Aquesta modificació de l’ordenança té per objectiu evitar que les galeres circulin aquet estiu amb altes temperatures.

Dalmau ha explicat que aquesta modificació anirà al ple del mes de maig. «Aquesta modificació puntual de l’ordenança anirà al ple del mes de maig i permet regular dins l’ordenança les onades de calor perquè se suspengui el servei de galeres quan hi ha temperatures altes», ha explicat.

Cal recordar que l’any 2018 aquesta suspensió del servei s’aprovà mitjançant un Decret de Batlia. Posteriorment, el Jutjat del contenciós administratiu núm. 2 de Palma estimà parcialment un recurs contra aquest Decret i estipulà que la forma per a introduïr aquesta prohibició s’havia de fer mitjançant una modificació de l’Ordenança, i no mitjançant un Decret.

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha explicat que des de l’equip de govern està fent feina per a «evitar trobar una alternativa a aquest atractiu turístic que funciona amb animals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un cavall indignat, fa dervers d'un any
Els que haurien d'estirar les galeres haurien de ser els amos i els polítics i mos deixin a nes cavalls viure en pau. És una aberració que en els temps que vivim encara haguem d'estirar carros carregats de turistes estrangers amb poques llums al cervell i amb unes condicions nefastes.
Valoració:-1menosmas
Per Mallorquí, fa dervers d'un any
Idò tampoc s'ha de permetre que els picapedrers o repartidors facin feina al sol o quan fa fred a l'exterior.
Valoració:1menosmas
Per Antoni I. Alomar, fa dervers d'un any
Hi ha galeres elèctriques turístiques a moltes ciutats europees que serveixen per alliberar els animals d’una feina que a la natura no farien. Un polític va dir que els cavalls s’havien de guanyar el menjar. Aquest argument justifica l’esclavitud. Ni els cavalls ni cap animal existeixen per als humans, Emprar-los, fer-hi negoci, és una apropiació basada en l’abús de poder, per molt històrica que sigui.
Valoració:-1menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
Lo que hay que hacer, algo que se debió de poner en practica hace años, es eliminarlas totalmente. Y como no voy contra del sustento de nadie, suplirlas por carricoches eléctricos de la misma capacidad y dejarnos de AEMET's.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente