algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Arriba a Palma el creuer més gran del món i se suma a un megacreuer i tres creuers més atracats al port

El Wonder of the Seas, el creuer més gran del món, ha arribat aquest dimarts al port de Palma. Segons l'associació Palma XXI, «arriba d'amagat, una setmana abans del que s'havia anunciat a bombo i plateret com 'la primera vegada que el creuer més gran del món visita Palma', en un altre dia d'excepcions als acords que havien de limitar l'arribada d'aquests enormes bucs al nostre port (tot just comença la temporada i ja en van quatre, d'excepcions)». I és que el Wonder es suma aquest dimarts a un megacreuer i tres creuers més petits atracats al port de Palma.

A més de la intensificació de la contaminació que viurem a la ciutat durant les hores que els vaixells estiguin atracats, des de Palma XXI remarquen que el fet de rebre en un dia cinc creuers (d''operació núvol' com el d'avui) generarà «novament el caos i la saturació dels carrers del centre històric de Palma».

L'associació creu que «no podem quedar-mos callats: fa tres anys que reivindicam que es posi seny en aquest tipus de turisme. Tres anys dient que un creuer i prou, que la ciutat no suporta més. Vàrem reconèixer la passa que suposava posar límits a aquest tipus de turisme (encara que no estiguéssim a favor dels tres creuers diaris acordats), però tot just quan comença la temporada veim que els acords s'incompleixen sistemàticament i que aquest model no entén de límits. L'any que ve, quin serà 'el creuer més gran del món'?»

Per totes aquestes raons, Palma XXI remarca que el turisme dels megacreuers a Palma està clarament 'fora d'escala'. A tots aquells que volen sumar-se a aquestes reivindicacions els conviden el pròxim 9 de maig a embarcar-se amb ells al veler més antic en actiu de l'Estat espanyol, el Rafel Verdera, per a donar la benvinguda al creuer més gran del món, el Wonder of the Seas. «Podem semblar petits, però som molts i la nostra lluita és gran», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Eivissa -entre 6 i 7 vegades més petita que Mallorca, cal no oblidar-ho- no queda enrere, ni de bon tros. I si no, mirau:

https://www.diariodeibiza.es/ibiza/2022/04/10/llega-primer-crucero-ano-previstos-64879442.html

https://www.diariodeibiza.es/ibiza/2022/05/03/puerto-ibiza-espera-llegada-19-65662609.html
Valoració:2menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
Déu té una maça que pega i no amenaça!

No ho pensen. Ja s´ho trobaran!
Valoració:3menosmas
Per Bubota, fa dervers d'un any
Més merda damunt ca nostra per a que quatre matats s'omplin ses butxaques.Munyir i munyir sense importar res més
Valoració:13menosmas
Per Nofret, fa dervers d'un any
Mentre els Ports i Aeroports depenguin del Estat Central, l'únic important i que tindran en compte, son els beneficis per l’estat i les entrades de doblers que la centralització els aporta. Per ells, com més ni hagi millor i que se fotin a les Illes.
Valoració:11menosmas
Per Esguard, fa dervers d'un any
Agenollats, retuts, humil.liats, fotuts, banyuts. Som la meretriu d' Espanya.
Valoració:13menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
S' en riuen de noltros,gestió ports i aeroports
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente