algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Ben Amics critica que Sonia Vivas s'apropiï de l'Orgull i el converteixi en «un carnaval de comparses i desfilades»

L'associació Ben Amics ha expressat «sorpresa» en veure que la Regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, liderada per Sonia Vivas, «després de 3 anys d'absència de polítiques públiques d'inclusió, promeses incomplertes de centre LGTBI, convocatòries de participació ciutadana, falta de pressupost i diverses campanyes fallides, després de negar-se a coorganitzar o simplement col·laborar en els dos darrers Orgulls, ara decideix apropiar-se de l'Orgull i convertir-lo en un carnaval de comparses i desfilades».

Des de Ben Amics expliquen que se'ls va convocar a una reunió amb la Regidoria, a la qual només varen assistir dues persones tècniques, una administrativa, un representant de Thaki Runa i dues persones de Ben Amics. En aquesta reunió, remarquen, «se'ns va informar de la programació i se'ns va convidar a muntar un estand i proposar alguna activitat. Després d'organitzar l'Orgull durant 25 anys, la Regidoria ens ofereix un estand».

«Des de la nostra entitat, per ètica i per principis, no vendrem l'Orgull al capital ni a la mercantilització. A ningú se li acudiria organitzar una desfilada per al 8M o per al dia de les persones migrants», han remarcat.

Així, denuncien que la Regidoria decideix unilateralment trencar les relacions amb Ben Amics i privatitzar l'Orgull, contractant empreses privades abans fins i tot de reunir-se amb les entitats socials. Una trajectòria de col·laboració mútua que es trenca degut a aquest equip de govern, segons han destacat.

«Esperam que des de Podemos assumeixin la responsabilitat de les seves decisions com a partit polític donant suport a la mercantilització de l'Orgull i la seva conversió en una desfilada amb comparses», han dit.

Per tot això, des de Ben Amics mantendran la convocatòria de manifestació per al dia 28 de juny, a més de la tradicional programació d'activitats i el lliurament del Siurell i el Dimoni Rosa. «Les nostres antecessores, activistes LGTBI als anys 70, ja ho cridaven 'No
desfilam, ens manifestam' i si cal tornarem a cridar-ho».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andrea, fa mes de 2 anys
Les eleccions ja s'aproximen...
Valoració:3menosmas
Per xisca, fa mes de 2 anys
Se suposa que per a ells, sols sou això, una comparsa que fent sa desfilada ja quedareu satisfets. Els seus fets ho demostren. No?
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente