algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

'Palma, ciutat contada per dones', una iniciativa que vincula espais de Palma a dones rellevants

L'Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat commemorarà el 8M posant en marxa la iniciativa 'Palma, ciutat contada per dones', la qual vincularà espais de Palma amb dones que hi han marcat la seva història i la vida dels seus veïnats.

Per a dur a terme aquesta acció, l’Àrea fa una crida a la participació ciutadana, perquè siguin els habitants de Palma els qui contin les històries i el llegat de dones que mereixen ser recordades. Per a fer-ho, basta enviar un correu electrònic a ciutatcontadaperdones@gmail.com.

«És molt important sumar-nos a la lluita per la necessitat imperiosa d’una igualtat real», ha assenyalat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, a més de subratllar que cal destacar aquelles dones, anònimes o no, que han treballat per una ciutat més democràtica i cohesionada. «Palma és com és gràcies a totes aquestes dones silenciades en algun moment de la història per aquesta societat patriarcal i masclista», ha sentenciat.

Hi haurà dues setmanes per a fer-hi aportacions, després de les quals l’àrea farà un mapa interactiu on consultar espais i infraestructures vinculats a grans dones. Aquesta informació es podrà consultar a l’apartat d’Urbanisme de la pàgina web de l’Ajuntament de Palma. A més del nom de la dona en qüestió i l’espai al qual es vincula, també caldrà donar una breu explicació dels motius. Per exemple:

  • Carme Guàrdia: va ser la primera esportista mallorquina a proclamar-se campiona d’Espanya de natació. Entrenava a l’Aigua Dolça, on va guanyar el títol mundial per segona vegada en 1941.
  • Encarna Viñas: mestra, pedagoga i activista cultural. Va dedicar la seva vida a l’ensenyament i els darrers anys treballà de valent per dinamitzar Pere Garau. Aquest barri li va retre homenatge i li va dedicar una plaça –entre Luca de Tena i Antillon.
  • Matilde Landa: feminista històrica que va lluitar contra la dictadura franquista. Landa pagà cara la seva militància i els feixistes la varen empresonar a Can Sales, on es va suïcidar sota la pressió de l’església per ser batiada.
  • Marga Crespí: reconeguda nedadora palmesana, medallista olímpica i campiona del món. La piscina de Son Ferriol té el seu nom en homenatge a la seva trajectòria.
  • Jean Batten: va ser la primera dona aviadora que va volar tota sola d’Anglaterra a
  • Nova Zelanda. Heroïna al seu país –va néixer a Nova Zelanda–, va viure els darrers anys de la seva vida a la Bonanova. Allà, un carrer enfilat a prop de la seva residència la recorda.
  • Rosa Bueno: va ser una important dirigent veïnal de Palma. A més de treballar a entitats diverses, va ser la fundadora i presidenta de la Coordinadora d’Entitats Veïnals, que es va convertir en la Federació d’Associacions de Veïns. Una plaça al Rafal li ret homenatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa mes de 2 anys
Enhorabona per la iniciativa. Esperem que tingui bona acollida i que siguin moltes les històries de dones que s'hi contin.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente