cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Palma s'ofereix com a terra d’acollida per a la població ucraïnesa

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Palma ha acollit aquest divendres l’acte de signatura de la declaració institucional de «condemna als atacs de Vladimir Putin sobre la sobirania i la integritat d’Ucraïna».

Representants de tots els grups municipals amb presència a l’Ajuntament han signat aquest document, que considera «inacceptables» les accions militars iniciades i sol·licita una resposta coordinada en el marc de la Unió Europea i les Nacions Unides per tal de recuperar la via diplomàtica, preservar el dret internacional i protegir la població civil.

Aquesta declaració institucional, basada en la que ha elaborat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), vol expressar també «la solidaritat i suport cap el poble ucraïnès, cap a tots els ciutadans ucraïnesos establerts a Palma i, per extensió a les Illes Balears, així com a tots els illencs que es troben al territori d’Ucraïna».

L’Ajuntament de Palma, per unanimitat de totes les forces polítiques, ofereix la ciutat de Palma com a terra d’acollida de la població ucraïnesa forçada a l’abandonament de la seva terra.

La declaració exigeix així mateix la creació d’un corredor humanitari per als civils refugiats que el conflicte pugui causar i demana el «cessament immediat dels atacs militars i la invasió per part de del govern de Vladimir Putin».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A i tant, fa mes de 2 anys
si aquí hi sobra qualcú són emigrants inadaptats com tu. D´emigrants de bona pasta encara en poden venir bastants.
Valoració:2menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys
D'acord que s'ha d'acollir els refugiats de guerra, però... ja se'ns ha oblidat que a Balears hi ha un problema greu de superpoblació per mor de l'arribada continuada de gent? Per què no es fa un repartiment just d'aquesta pobra gent, tenint en compte criteris com el de l'evolució demogràfica (explosió demogràfica en el nostre cas) de cada territori?
Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys
No se trata de color. Esta es una tierra pequeña donde ya no caben más. Mejor dicho: sobran muchísimos. A ver si te enteras.
Valoració:-1menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys
Totes les guerres son miserables i totes les víctimes son igualment víctimes. No es just establir criteris de víctimes de primera i víctimes de segona, depenent del lloc d'origen ò de si son rossos ò son negres. Els protocols d'acollida han de ser sempre els mateixos depenent de la vulnerabilitat de les persones, però sempre amb criteris d’igualtat.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente