algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Amics de la Casa del Poble: «Ens afligeix que Juan Pedro Yllanes no estigui impulsant la Llei de Memòria de manera efectiva»

La plataforma dels Amics de la Casa del Poble, junt amb diverses entitats veïnals, l’associació memorialista Col·lectiu Recerca, el GOB, el sindicat STEI-i i diverses persones a títol individual, han presentat una al·legació al Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de Palma. L'al·legació sol·licita que es recuperi la titularitat pública del solar de la Casa del Poble i que es destini a un o diversos equipaments socioculturals lligats a la memòria dels valors i els ideals que impulsaren el moviment obrer.

Demanen també que el PGOU s’adapti a la llei 2/2018, de 13 d'abril, de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Illes Balears, i que el Govern desplegui i executi els seus continguts. Que s’elabori i es faci públic el Pla Autonòmic de Memòria i Reconeixement Democràtics i els seus informes anuals. «Lamentam i denunciam no haver pogut obtenir cap informació del comitè de feina que havia d’investigar sobre la desaparició de béns destruïts, confiscats o robats», han denunciat.

Des dels Amics de la Casa del Poble consideren que el Parlament va elaborar «una bona Llei de Memòria, amb l’objecte de reconèixer i garantir els drets a la reparació, a la veritat i a la justícia de totes les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista, però ens afligeix que la Vicepresidència del Govern, a càrrec de Juan Pedro Yllanes, no l’estigui impulsant de manera efectiva».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Què en pensen?, fa mes de 2 anys
Què en pensen les organitzacions obreres hereves legítimes i legals dels obrers que varen rebre la Casa del Poble? Ja que sembla que ni a UGT ni a la CNT no els interessa el tema i que el donen per tancat. Ja que foren indenitzades al seu moment.
El que pensen els hereus de la voluntat del feixista, ela Amics de la Casa del Poble, ja ho veim.
Els "amics" aquets s'haurien d'anomenar "Amics d'imposar la voluntat d'un feixista", o directament "Amics del feixista".
Valoració:0menosmas
Per Anglicismo, fa mes de 2 anys
Me interesa eso de que hay muchas palabras en castellano equivalentes a " gentrificación". ¿Sería posible mencionar algunas de ellas? Gracias.
Valoració:0menosmas
Per plumeros a la vista, fa mes de 2 anys
La palabra "gentrificación", no me gusta por dos motivos. Porque es de procedencia inglesa, cuando en nuestro idioma hay muchas que pueden significar lo mismo.
En aquel lugar, por el mero hecho de hacer un nuevo edificio, no puede hablarse de gentrificación, ya que no hay desplazamiento alguno de personas de poder adquisitivo bajo para que otras, con más dinero, ocupen el lugar.
No pretendo que nadie diga nada. Pero estoy por decir que los que ahora van contra esta construcción viven en las calles Reina María Cristina, Lluis Salvador y/o Jafuda Cresques. Curioso.
Valoració:0menosmas
Per Falta de respecte, fa mes de 2 anys
Tractar d'especuladors, gentrificadors i altres coses als legítims propietaris del solar no deu ser faltar al respecte a ningú.
Amagar la veritat o no contar-la del tot no deu ser faltar al respecte als conciutadans.
Afirmar que representen al poble, quan només es representen a ell és una falta de respecte insuportable a la democràcia i la intel-ligència.
El poble està representat a les institucions elegides, els obrers als sindicats. Els “amics” es representen només a ells, i pretenir parlar en nom de tots sí que és una falta de respecte.
Valoració:1menosmas
Per Falta de respecte, fa mes de 2 anys
Bon dia! Volia dir que em molesta el tò amb que es parla dels Amics de la Casa del Poble als comentaris. Anomenar-nos "grupuscle amb obscurs interessos particulars i que no ha triat ningú" és una manera retorçuda de descalificar-nos. Jo no necessito que ningú em trii per poder expressar el meu parer i no tinc cap "obscur interés" sinò que aquest és clar i diàfan: NO VULL MÉS GENTRIFICACIÓ AL NOSTRE BARRI. Ja n'hi ha prou de menjar-se tot l'espai que tenim per viure els ciutadans de Palma per a que quatre que ja són rics es fassin encara més rics.
Valoració:-4menosmas
Per Procés, fa mes de 2 anys
@Ramon,
La història de la Casa del Poble és ben coneguda i pública.
Aquest solar, en tornar la democràcia, va passar a mans d’UGT ja que eren els hereus de les organitzacions obreres que el reberen.
Els anys noranta, com UGT no tenia capacitat econòmica per fer res, el cediren al Ministeri de Treball a canvi d'altres locals. Per tant, “el poble” ja va ser indemnitzat al seu moment. Després el Ministeri el va vendre a un particular i aquest el va vendre una altra vegada als propietaris actuals.
Com veus, els obrers i el poble ja foren indemnitzats i compensats al seu moment.
Ara, un grup d'usurpadors de la voluntat dels obrers i del poble (ja que els legítims representants dels obrers i el poble són els sindicats i les autoritats democràtiques actuals no un grupuscle amb obscurs interessos particulars i que no ha triat ningú) pretenen tòrcer la voluntat democràtica i reclamen defensar i obeir una pretesa voluntat d’en March (es veu que quan interessa obliden que va finançar el cop d’Estat).
Com es pot llegir per aquí, amb una plaqueta ja n'hi ha de més. Si volen honorar a un feixista que demanin que es torni a dedicar una avinguda en la seva memòria.
Valoració:2menosmas
Per Ramon, fa mes de 2 anys
Algú hauria d'explicar el procés (jo no el conec) que es va seguir perquè aquest solar, que em pens era d'ugt, hagi acabat en mans privades.
Valoració:1menosmas
Per la caridad bien ...., fa mes de 2 anys
¿Amigos de la Casa del Pueblo?. ¿Y dónde se ubica esta Casa?.
Deduzco que hay mas intereses que "amigos".
Valoració:0menosmas
Per Plaqueta, fa mes de 2 anys
Vaja, es veu que no en teniu prou amb una plaqueta pel finançadors del cop d’Estat.
Podeu demanar que li dediquen una de les avingudes al feixista, no?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente