algo de nubes
  • Màx: 20.49°
  • Mín: 12.82°
19°

[VÍDEO] L'Ajuntament de Palma aposta per l'art urbà per combatre les pintades vandàliques

L'Ajuntament de Palma ha engegat des d'aquest dissabte i durant les pròximes setmanes una campanya per fomentar el civisme entre la ciutadania, especialment enfocada als més joves. Així, des d'ara es difondrà en diferents suports com televisions, xarxes socials, i mitjans digitals, un espot realitzat per l'autor de documentals i productor creatiu mallorquí Pablo Bujosa.

Aquest vídeo, que duu per lema 'Palma és ca teva, cuida-la', està protagonitzat pel testimoni d'Alfredo Durban que narra en primera persona els avantatges d'emprar els canals legals com el muralisme o l'art urbà com a opció d'expressió artística enfront de les pintades vandàliques. Així, a través d'aquest testimoni real, s'apel·la als joves a prendre consciència de les alternatives a les pintades vandàliques i als grafits.

L'autor d'aquest espot, Pablo Bujosa, és un director de documentals nascut a Palma que ha fet feina tant als Estats Units com a l'Estat espanyol i ha rebut diferents guardons al llarg de la seva trajectòria professional. Així, l'any 2016 va rebre el seu primer NY Emmy per la sèrie documental 'Person(s) of Interest', un espai dedicat en exclusiva a les comunitats llatines de la ciutat de Nova York. Dos anys després va rebre el premi al millor espot de servei públic per la campanya 'Black History Month: One Community, Many Voices'.

L'any 2021 Bujosa va rebre el seu primer LA Emmy en la categoria a la millor promoció esportiva amb la peça 'Lakers Fans & Resilience' i ha rebut altres tres Emmys com a editor i director de fotografia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Que s´hi posin!, fa mes de 2 anys
Si poden controlar les pintades vandàliques, també les poden controlar sense art urbà!
Qui triarà els artistes? Haurien d´acreditar uns estudis mínims de dibuix i pintura, no?
Quan obrin llistes, m´hi apuntaré!
Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys
El comentario de más abajo, esta lleno de razón.
Con el "art urbà", hay que ir con mucho cuidado pues puede ser peor el remedio que la enfermedad.
Está más que demostrado que quitar las pintadas no sirve para nada. Quitas una y aparecen diez. Con esto, no quiero decir que no se tengan que limpiar. No confundamos.
La única manera de controlar esta vergüenza es meter en prisión a los que las hacen. Que sea delito y no falta. Y acto seguido control exhaustivo sobre compradores y vendedores de botes de pinturas y rotuladores gruesos. Si alguien tiene mejores fórmulas, que las exponga.
Valoració:0menosmas
Per , fa mes de 2 anys
Art urbà? Idò per què s'oposen a la façana pintada de l'antic hotel Armadams?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente