cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

L’EMT Palma permet pujar amb animals de companyia a totes les línies amb un cost de 30 cèntims el viatge

Des d’aquest dilluuns, dia de Sant Antoni -patró dels animals-, es permet accedir amb animals de companyia a tots els busos de la xarxa de l’EMT Palma.

Així ho han anunciat el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, el tinent de batle de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, el gerent de l’EMT, Mateu Marcús, el director general de Benestar Animal, Nicolau Cañelles, i la presidenta de l’Associació Peluditos de Son Reus, Loretta Falasco.

Peripinyà ha destacat que aquesta és una actuació més «en el nostre objectiu de treballar pel benestar dels animals de Palma. El fet que puguin viatjar als busos de l’EMT Palma facilita els desplaçaments per lleure, atenció veterinària o qualsevol altre motiu i, a la vegada, facilita també l’ús del transport públic a totes aquelles persones que es volen desplaçar amb animals», ha dit Perpinyà.

Dalmau ha destacat, per la seva banda, que des d’aquest dilluns, «al 100% de les línies podran viatjar animals de companyia» i ha recordat que aquesta mesura és possible gràcies a la prova pilot que s’inicià la passada legislatura. «El civisme de tothom que acompanya animals ha demostrat que és compatible l’ús del transport públic amb l’acompanyament dels animals», ha dit. «Som la vuitena EMT d’Espanya que pren aquesta mesura a totes les línies i estam molt contents de poder anunciar avui aquesta mesura», ha remarcat.

Amb aquesta mesura es dona compliment a l’acord de ple de novembre de 2019 que aprovà que durant el primer trimestre de 2022 totes les línies de la xarxa municipal de transport permetria el viatge d'animals de companyia.

Cal recordar que la legislatura passada es permetia l’accés únicament a vuit línies. Al gener de 2020 passaren a ser un total de 16 línies i des d'aquest dilluns l’accés d'animals de companyia està permès en la totalitat de la xarxa de l’EMT Palma.

Normativa i dades dels darrers anys

Així, es permet pujar als busos amb cans, moixos i altres animals. Cal recordar que els animals de companyia paguen una taxa per pujar al bus de 30 cèntims. La normativa de l’EMT Palma estipula que els cans que pugin al bus han d’anar lligats amb corretja i dur morrió. En el cas de cadells de ca, moixos, hàmsters, conills i altres animals poden viatjar de manera gratuïta dins la cistella.

Durant el darrer any viatjaren en bus un total de 3.317 animals, l’any 2020 ho varen fer 1.438 i l’any 2019, un total de 2.830.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 2 anys

S'ha pensat amb les persones que tenen al·lergia al cans o moixos?

Valoració:0menosmas
Per Estic molt agraït per aquesta notícia! Gràcies!, fa mes de 2 anys

Estic molt agraït per aquesta notícia! Gràcies!

Valoració:0menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Si volen passsejar els cans, han de fer això anar a peu!

Valoració:1menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Un bon anúnci que farà contenta molta gent. No tot han de ser queixes i reclamacions en el Transport Públic.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente