algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

El Jutjat anul·la la decisió de Cort d'obligar els taxis de Palma a disposar de datàfon per a pagaments amb targeta

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma ha anul·lat la decisió de l'Ajuntament de Palma d'obligar els taxis a disposar de datàfon per fer pagaments amb targeta.

En detall, ha estimat un recurs contenciós administratiu, presentat per l'Agrupació Empresarial d'Auto-Taxi i Auto-Turisme de Balears-FEBT amb el suport legal de Quattuor Asesores.

El recurs es dirigia contra un acord del ple de Cort de maig del 2018 -que feia expressament obligatori per als taxis comptar amb terminals de pagament amb targeta a partir del juliol del 2019-.

El Jutjat entén que Cort es va saltar el tràmit d'informació pública en modificar una ordenança mitjançant aquest acord de plenari, atès que el reglament municipal de transports públics no contenia cap referència a l'obligació de disposar de datàfon –només es preveu la necessitat de comptar amb moneda suficient per atendre canvi de 30 euros-.

El Jutjat imposa les costes a l'Ajuntament i les limita a un màxim de 600 euros.

Per part seva, la patronal del taxi ha reiterat, en un comunicat difós aquest divendres, el seu rebuig a la mesura adoptada per Cort, assegurant que «no obeeix a raons d'interès general» i que tampoc està «motivada ni justificada».

L'agrupació empresarial ha remarcat que l'obligació de tenir pagament amb targeta «s'estableix sense contemplar ni regular els diferents escenaris que aquesta mesura pugui implicar», com què passaria si el lector de pagament amb targeta deixa de funcionar o es treballa en zones de dolenta cobertura.

A més, la plataforma assenyala que el pagament amb targeta suposa assumir una comissió que en trajectes curts, «freqüents a ciutats petites com Palma», «ho fa summament greu que no s'estableix una quantia mínima» perquè sigui obligatori disposar d'aquest mètode de pagament.

Igualment, apunta a una manca de justificació d'aquesta mesura, assegurant que la resolució «no dedica ni una sola línia» motivar la seva decisió, i que «atenta amb el principi d'igualtat» amb la resta de municipis de Mallorca on els taxis no tenen aquesta obligació, «com tampoc la tenen els serveis interurbans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ben fet, fa mes de 2 anys

Guillem:
Ya empiezas a darme la razón. Si no hay dinero físico, habrá tarjetas y más tarjetas. Todo lo que puedo lo pago "amb "dobbers de paper o ferrató"

Valoració:-1menosmas
Per guillem, fa mes de 2 anys

Fer desaparèixer els doblers físics de la circulació, es la gran aspiració de la banca privada. En el moment que no disposem d'alternatives al negoci de les Targetes de la Banca Privada, multiplicaran el negoci i ens fiblaran a comissions. Altre cosa seria si les Targetes de Dèbit, no fossin un negoci opac en mans privades i tinguessin la consideració de Servei Públic Gratuït.

Valoració:1menosmas
Per ben fet, fa mes de 2 anys

Guillem:
El que no lo entiendes, eres tú. Los taxistas quieren cobrar en dinero y no con tarjetas. Que como digo más abajo, siempre llevan comisiones para el banco. Además de tener que llevar un control contable de todas las operaciones.

Valoració:-6menosmas
Per Pepet, fa mes de 2 anys

A Barcelona, Madrid, Viena,Praga,i d'altres indrets en tenen.Aqui, perquè a uns, sels hi ha acorregut,acodir als tribunals, a tornar, al segla passat.
Segurament, no estàn al dia; els doblers físics desapareixeran,ja estàn preparant, el € digital,posauvos al dia,i no emprenyeu,per emprenyar,com fan els santiscalins.

Valoració:10menosmas
Per Si els beneits volàssin, no veuriem el sol, fa mes de 2 anys

Basta que els governs locals, autonòmics i estatals d'esquerres prenguin una devisió, perque aquesta decisiö sigui anulada i rebujada per part del Poder Judicial.
I que quedi clar, que pagar amb targeta no era cap obligació, si no una alternativa al pagament en efectu.
A qui no li ha passat, que havent fet una despesa no molt gran, que a la tenda tinguéssin poc canvi i al final, s'acordàs pagar amb targeta per facilitar l'operació? O dur només billets grossos i quan s'atura un taxi, demanar primer si podrà descanviar?
Doncs la proposta anava enfocada a solucionar aquests problemes, però ha sigut interpretada com una agressió al sector del taxi..
En fi, ja s'ho faran, els taxistes.
Ben cert que si ho hagués inventat el PPCiudadanosVOX, no hauria molestat tant, al gremi dels taxistes, que la majoria son fatxes perduts. Però com que ho fan els comunistes-separatistes, malgrat els dónin ajudes i facilitats, tot està mal fet, perque anyoren que les dretes tornin robar, destrossar la Cultura, maltractar i no escoltar als ciutadans.

Valoració:11menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

No sé si la notícia no s'entén o és que falta comprensió lectora, o com a mínim llegir tot l'article i no només quedar-se amb el titular.



La cosa és que ningú obliga a pagar amb targeta, si no que l'obligació és la de portar el datàfon, perquè si qualsevol client vol pagar amb targeta, o pugui fer tranquil·lament.

Valoració:12menosmas
Per ben fet, fa mes de 2 anys

Ben fet, que collons.
Cualquier ciudadano tiene el derecho de pagan mediante dinero cualquier compra o servicio, siempre no se salte las normas del Ministerio de Hacienda.
Las tarjetas son un invento para lograr comisiones de aquí, de allá y de acullá. Incluso los bancos las usan como medida de presión.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente