algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

La plataforma contra els megacreuers considera «insuficient» el limitar a tres creuers al dia la capacitat del port de Palma

La plataforma contra els megacreuers ha considerat insuficient el límit a tres creuers al dia la capacitat del port de Palma.

Segons ha informat la plataforma contra els megacreuers aquest dimarts, després de més de dos anys i mig des que es va començar a exigir límits a un model de turisme «que demostrava uns impactes altíssims a nivell ambiental, sanitari i social sobre la ciutat», aquesta agrupació se sent «decebuda» davant l'acord al qual han arribat els representants del Govern i les navilieres aquest dilluns a Hamburg.

«Tres creuers al dia --un d'ells, amb capacitat superior a 5.000 passatgers-- ens sembla una xifra encara molt elevada per allò que la ciutat pot suportar, a nivell ambiental i de salut pública, quant a l'enorme contaminació d'aquests vaixells; i a nivell social, tenint en compte que implicaria el desembarcament de 6.000 o bé 7.000 persones en el centre de Palma --amb la consegüent massificació en els espais públics i els canvis en la dinàmica econòmica i tipologia de comerços on transiten aquests fluxos de turistes, entre altres afectacions--», ha expressat la Plataforma.

«Si, a més, s'hi sumen els creuers que poden arribar els 'dies excepcionats' dels quals parla l'acord, la realitat pot no canviar molta respecte a la que es té actualment», ha afegit.

En aquesta línia, i malgrat considerar «totalment fora de lloc» que representants de les Balears hagin de viatjar a un altre país i negociar en una taula amb els propietaris de grans multinacionals privades assumptes que afecten la ciutadania de les Illes, la Plataforma contra els megacreuers ha reconegut el fet «històric» que s'estableixin numerus clausus en el turisme.

No obstant això, ha afegit, «el Govern ha perdut l'oportunitat de prendre una decisió valenta en la salvaguarda dels habitants de les Balears, del seu ambient, la seva salut i el seu dret a la ciutat».

«L'acord se signa per cinc anys: cinc anys de contaminació atmosfèrica, cinc anys de gasos nocius per a la salut pública dels habitants i passatgers, cinc anys d'una pressió demogràfica insuportable, cinc anys en contra de l'Agenda 2030», ha censurat.

Per aquest motiu, la plataforma contra els megacreuers ha tornat a apuntar que «és urgent i necessari, per a posar límits coherents, comptar amb dades fiables i rigoroses sobre els impactes dels creuers a nivell ambiental, social, econòmic i de salut pública».

«Fins que no tinguem aquests informes, la Plataforma continuarà insistint que el límit es fixi en un creuer al dia. D'igual manera s'estarà molt atent a les mesures mediambientals que s'anunciïn des del Govern i les navilieres per a les pròximes setmanes», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.