algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La Línia 2 de l'EMT de Palma passa a ser gratuïta de manera permanent

La Línia 2 de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma, que aquesta setmana és gratuïta amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, ha passat a ser, des d'aquest dissabte, gratuïta de manera permanent per a qualsevol persona.

Segons ha informat el batle de Palma, Jose Hila, es tracta d'una iniciativa «mai abans feta a la ciutat, que va en la línia de l'aposta decidida de l'Ajuntament per una mobilitat sostenible per a lluitar contra el canvi climàtic».

«La mesura, emmarcada en el projecte 'Palma Camina', s'espera que sigui una alternativa real al vehicle privat, igual que Bicipalma, els aparcaments dissuasius i els carrers per als vianants, i, d'aquesta manera, es converteixi en una insígnia de la ciutat», ha afegit Hila, qui ha animat a la gent a agafar l'autobús per a comprar a Palma.

Per part seva, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament, Francesc Dalmau, ha explicat que aquest bus «respon a les inquietuds que han expressat diferents entitats de no aïllar el centre de Palma». A més, ha recordat que l'anunci fet aquest dissabte se suma a l'ampliació de Bicipalma.

Quant al bus que realitza aquest recorregut circular pel centre històric estarà retolat amb la imatge de 'Palma Camina' i la línia passarà a denominar-se 'Centre Ciutat'.

Així, la línia 'Centre Ciutat' té una freqüència de cada mitja hora amb una primera sortida a les 07.00 i una última sortida a les 20.20 hores i connecta el centre de Palma amb barris com Bons Aires, Es Fortí o Camp d'en Serralta.

El recorregut que realitza, i que es va ampliar fa un any ateses les peticions de diferents entitats veïnals, passa per Escola Graduada, Gabriel Alomar-Sindicat, Grans Magatzems-Sindicat, plaça d'Espanya-Estació Intermodal, Comte de Sallent, General Riera-Ticià, Balanguera, Rodríguez Méndez-Argentina, Passeig Mallorca/Instituts, Jaume III, plaça de la Reina/Catedral, plaça de Cort, plaça de sa Quartera i Jutjats Nous.

A partir de la setmana que ve les persones usuàries d'aquesta línia hauran de validar el viatge en la línia 'Centre Ciutat' amb la targeta ciutadana malgrat que aquest no es descomptarà i a les persones sense targeta ciutadana se'ls lliurarà un bitllet senzill a preu zero.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TSF, fa mes de 2 anys

Em sembla perfecte que sigui gratuïta la línia 2 però no sé perquè l'han fet mes curta, al principi tenia mes parades, com per exemple la del "pont de la Riera/camí de Jesús" i la de la "plaça de les tortugues", ara para a l'avinguda Jaume III/*Cortefiel" i no torna a parar fins a la "plaça de la Reina", a la meva manera de veure han desvirtuat la línia 2, abans tenia més sentit i utilitat

Valoració:2menosmas
Per Guillem, fa mes de 2 anys

No veig bé que la gent viatgi gratuïtament en el BUS de la EMT sense aportar res, com a mínim s’hauria de identificar amb la targeta de transport pública i gratuïta ò pagar un preu mínim de un euro. Regalar serveis a canvi de res i sense ni tant sols les gràcies de la persona afavorida, a la llarga comporta menyspreu i desconsideració cap el regal que s'ha fet.

Valoració:0menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 2 anys

Entre Ticià i Balanguera hi ha un bon bocí.
Comte de Sallent.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente