algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El TSJIB tomba la prohibició de llogar pisos a turistes a Palma

El Tribunal Superior de Justicia de les Illes Balears (TSJIB) ha tombat la prohibició de llogar pisos a turistes a Palma. El Tribunal ha estimt el recurs de la patronal d'habitatge turístic, Habtur, i acaba amb la normativa que va aprovar Cort l’any 2018.

Els magistrats han dictat una sentènia en què diuen que la prohibició vulnera directives europees, la pròpia legislació estatal i és «desproporcionada i innecessària». No obstant això, el Tribunal Superior sí que s'ha mostrat d'acord en imposar limitacions a la comercialització turística d'habitatges en zones saturades, com Platja de Palma, sotmesa a actuacions de reconversió integral. Allà només es permet el lloguer per un període màxim de 60 dies a l'any.

El Govern afirma que la prohibició continuarà vigent

En declaracions al programa Al Dia d’IB3 Ràdio, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha explicat que el lloguer turístic en plurifamiliars a Palma continuarà prohibit perquè la Llei 2/2020 preveu una moratòria del lloguer vacacional a Palma fins al 31 de desembre d’enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quina poca empatia, fa mes de 2 anys

Tan de bo els jutges i tots aquests que s'en alegren d'aquesta injustícia, tenguin per veinat a la mateixa finca que ells o al costat de casa seva, un pis llogat a turistes renouers, que no els deixin dormir en tot l'estiu.

Valoració:12menosmas
Per Què hi guanyau, mentint i calumniant?, fa mes de 2 anys

@Orfila: Antoni Noguera no és una persona que només tengui els estudis primaris. Té el Bachiller i és diplomat en Treball Social. Molt més que els que van de llicenciats en X i diplomats en Y, però que ni tan sols aprovaren una assignatura de primer curs
O que els "importants" als que els han regalat el títol de Llicenciat en Dret a la URJC i tenen un Màster atorgat pel Tribunal Suprem.
Si només son suposicions, no s'hande fer públiques certes dades. I si son mentides,llençades al vent per desacreditar a la gent que no ens cau bé, encara molt menys, perque fa molt poc honorable.

Valoració:6menosmas
Per Justícia de dretes..., fa mes de 2 anys

... i d'esquerres quan sentencien a favor del govern del PSOE i Podemos, per exemple contra legislacions del Govern català contra les quals el Govern espanyol mai no interposa recursos. Per cert que fa dos dies va transcendir una sentència a favor de Marlaska i contrària a un cap de la guàrdia civil.

Valoració:-4menosmas
Per Orfila, fa mes de 2 anys

Si en Noguera hagués pactat una regulació justa amb Habtur això no hagués passat. És el problema de tenir governants amb estudis primaris.

Valoració:-3menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Cuando las decisiones judiciales no nos gustan, los jueces tienen todos los defectos.
Lo dice muy clatro: "La prohibició vulnera directives europees i la pròpia legislació estatal" "A més es desproporcionada i innecessària".
Cort, una vez más se ha vestido de gloria.
Al talibanismo local todavía no le ha metido en la cabeza, que el señor que es propietario de un piso puede alquilarlo a quien le dé la realísima gana.
Ya nos basta con los famosos cinco años por parte del propietario y el inquilino se va de rositas cuando le pete. Ya basta

Valoració:-9menosmas
Per Tomeu, fa mes de 2 anys

Ara només queda que se faci cumplir per part de s'ajuntament.

Valoració:3menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Una altre barrabassada de la justícia del regim de l'espanya espanyolista del 78. Passen per damunt de les normes aprovades per les autoritats democràtiques, però defensen els drets dels grans hotelers evitant que els lloguers turístics d'habitatges els facin competència. Hi ha “fallos” judicials que fan molt d'oi.

Valoració:14menosmas
Per Ésç innoble, fa mes de 2 anys

Aquesta justícia de les dretes només està interessada en tomar les decisions de tots els governs d'esquerres, en no deixar-los governar i deixar-los en ridícul.
I me voldran dir, que no hi ha cap fórmula legal per fer deixar els cárrecs a aquesta gent que no saben ni sabran mai en qué consisteix la democràcia, perque se pensen que és una llei que diu que només poden comandar ells?

Valoració:8menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys

Al Regne d'Espanya manen els jutges i no els votem.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente