cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Cort visibilitzarà la cultura jueva aquest setembre i octubre

La Regidoria de Cultura i Benestar Social organitza un any més un programa d'activitats per donar suport a la investigació i difusió de la Cultura Jueva a Palma durant els mesos de setembre i octubre. El coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, els representants de Limud Mallorca, Mariano Valdés i Daniel Rotstein, la presidenta de l'Institut de Relacions Balears-Israel, Jaqueline Tobias, el president de Memòria al Carrer, Albert Bonnín, la historiadora Laura Miró, el president d'Arca Llegat jueu, Manel Quadreny, la representant d'Iguana Teatre, Carme Planells, i la vocal del Col·legi Oficial de Guies turístics de les illes, Adriana Blascikova, han presentat avui aquest nou cicle a Can Oms.

Dins de la història recent de Palma, el primer diumenge de setembre se celebrava la Jornada Europea de Cultura Jueva, conjuntament amb un bon grapat de ciutats europees. Al llarg dels anys el creixement de l'oferta d'activitats i la seva acceptació ha estat tan gran per part dels ciutadans i visitants de Palma, que la Jornada va esdevenir mensual. En l'edició d'enguany el Mes de Cultura Jueva s'estendrà fins al mes i mig al calendari. «Aquest és un programa important per a la memòria històrica de la nostra ciutat, especialment per explicar la identitat xueta, tan maltractada durant segles», ha explicat Contreras. «Aquest cicle no seria possible sense la participació i compromís d'entitats i col·lectius de vocació xueta i jueva de Palma».

Enguany la cita inclourà un Cicle sobre 'El món jueu i el cinema', visites guiades al Call Jueu de Palma; presentacions de llibres, jornades de portes obertesa la Sinagoga de Palma, celebracions de la festa tradicional jueva (sukkot); representacions teatrals i un cicle de cinema documental i de ficció sobre el món jueu. S'hi podran veure els films La Barrera invisible, 'Indignación', '¿Podrás perdonarme algún día?' i 'Homicidio'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.