algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Comença un nou curs escolar sense persianes al CEIP Verge de Lluc

Aquest divendres s’incorporen a les classes els alumnes d’infantil i primària de totes les escoles de les Illes Balears. «Aquest és un dia en el qual prevalen les bones notícies, però nosaltres no podrem transmetre una de ben especial. No podrem anunciar que ja tenim persianes perquè seguim sense elles», explica el claustre del CEIP Verge de Lluc de Palma.

La història de les persianes del CEIP Verge de Lluc ve d’antic. Conten els més vells que va haver-hi un temps en el qual les finestres de l’escola tenien persianes, però ja ningú recorda com eren. L’equip directiu fa anys que demana tant a la Conselleria d’Educació com a l’Ajuntament de Palma que qualcú es faci responsable d’aquesta situació, veient com aquestes dues institucions «s’han passat la responsabilitat com una pilota durant molt de temps». Finalment, aquest estiu, tècnics de l’Ajuntament varen mesurar les finestres per a preparar un informe i enviar-lo a l’IBISEC que sembla que és qui ha d’instal·lar les persianes.

Així les coses, continuen sense persianes a l’escola. Tenir-les és important perquè donada l’orientació dels edificis, el sol pega de ple en les finestres i ,encara que aquestes estiguin obertes, sempre hi ha vidre que actua d’hivernacle també durant els mesos d’estiu. A més, l’aire sovint mou els estors que fan servir per a protegir-se del sol, deixant entrar els rajos també en aquesta època. «S’ha de destacar que a la nostra escola durant els mesos previs i posteriors a l’estiu les aules superen durant setmanes les temperatures que marca la normativa de riscos laborals, creant-se un ambient calorós que no ajuda ni a alumnes ni a mestres», expliquen des del claustre. «Si es vol una educació pública, digna i de qualitat, fets com aquest ho posen en qüestió», denuncien.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Questió de prioritats, fa mes de 2 anys

Si l'autoritat educativa no se preocupàssin tant perque se dóni classes de Religió, ni de que a la Concertada estiguin ben còmodos i contents, és més que probable que les escoles públiques tinguéssin els seus edificis en condicions dignes.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente