algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

La Conferència de Presidents acorda treballar en un diagnòstic per afrontar el repte demogràfic

Les Balears han augmentat la seva població un 39 per cent en 20 anys

La IV Conferència de Presidents de Balears ha acordat que Govern i consells insulars treballin conjuntament en un diagnòstic per illes per a afrontar el repte demogràfic, reclamant per a això una estratègia estatal.

Ara com ara, treballa ja en el diagnòstic la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, segons han informat des del Govern.

El Consell d'Eivissa ha acollit aquest dimarts aquesta reunió a la qual han assistit els presidents del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la presidenta de Menorca, Susana Mora; el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, i de Formentera, Alejandra Ferrer. Així mateix, han acudit membres de l'Executiu.

El president del Consell d'Eivissa ha explicat els punts abordats, com el repte demogràfic, un tema que «cal posar sobre la taula». Entre altres qüestions, s'han abordat també temes relacionats amb transports i les liquidacions per a compensar pèrdues del sector.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assenyalat que agraeix la «capacitat de treball conjunt», en un moment «extraordinari» com l'actual. Així, ha recordat com s'ha pogut palpar la situació de reactivació a les Illes.

Sobre el repte demogràfic, Armengol ha recordat que Balears és una comunitat "superpoblada" i així, existeix una realitat "diferent" que afecta els serveis essencials. Segons ha dit, les Balears ha augmentat la seva població un 39 per cent en 20 anys, una dada molta major a Eivissa i Formentera, on l'increment arriba al 70 per cent.

Així, les Illes han perdut en dues dècades fins a 20 punts de PIB per càpita, per la qual cosa es necessita una estratègia estatal que comprengui la realitat de les Balears.

Armengol ha explicat que el diagnòstic ha d'ajudar a prendre decisions, encara que «cada illa té una realitat molt diferent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 2 anys

A la fi trobam el bessó del problema: la superpoblació per immigració i la substitució poblacional dels mallorquins nascuts aquí

Valoració:0menosmas
Per cif, fa mes de 2 anys

Pareix un desbarat, pero no heu es. Es turisme masificat ha estat sa desgracia de Mallorca. I de ses altres illes.
No per tothom, evidenment.t

Valoració:1menosmas
Per No basta reunir-se, fa mes de 2 anys

Si sacrifiquen als Balears de socarrel perque els benvinguts estiguin més còmodes, suprimint la nostra llengua dels requisits per treballar en lo públic, fet que només ha assolit que els de fora que s'han col.locat se neguin a atendrer-nos si ens dirigim a ells en qualsevol modalitat del Català. Si feim un lloc per ensenyar l'Islam a les escoles, enlloc d'escoltar i oferir una escola laica i si no li deim res al govern central, perque aturi l'allau de gent que ve d'Amèrica i de països de l'est d'Europa, malgrat alguns d'ells no admeten a gent de fora ni tan sols a ruropeus i noltros els admetem malgrat delinqueixin. O si a l'hora de donar ajudes les donam als de fora i deixam que els d'aqui se morin de fam, poden estar reunits fins l'any que ve, però no arreglaran res, a menys que vulguin desprender-se de noltros.

Valoració:1menosmas
Per Pep puig mas, fa mes de 2 anys

Ja fan tard, aqui ja hi ha massa gent.

Valoració:5menosmas
Per Cor Josepí, fa mes de 2 anys

Sobra gent?
... Idò paràsits, monolingües que no respectin el català, gent que sols ve a exprimir les illes en temporada per viure del 'cuentu' al 'pueblo' la resta de l'any sense deixar d'estar empadronats aquí per poder tirar del descompte de resident i 'cayetanos' i 'pijeria' en general, que se'n vagin a arrelar a una altra banda i que recullin el que es mereixen!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente