cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

El Castell de Bellver acull la memòria dels 500 anys de la Germania de Mallorca

El Castell de Bellver acull des d'aquest divendres l'exposició 'Omplirem el futur d'anhels de justícia', centrada en la memòria dels 500 anys de la Germania de Mallorca.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma en nota de premsa aquest divendres, la mostra, organitzada per l'àrea d'Educació i Política Lingüística, s'ha inaugurat quan es compleixen exactament els 500 anys i un dia d'un fet «transcendental en el curs de la Germania», l'assalt al Castell de Bellver per part d'un grup d'agermanats que va marcar «un abans i un després en la revolta popular».

Durant la inauguració de l'exposició, el batle de Palma, José Hila, li ha donat a Margalida Tous una placa adreçada a tota la família, «en reconeixement del seu valor cívic, per haver preservat la memòria dels agermanats durant els anys del franquisme».

La família Tous va conservar durant aquesta època la placa instal·lada el 1870 a la Plaça del Roser, en record dels agermanats, i va ser en l'època del regidor de Cort durant els primers anys de democràcia, Josep Carles Tous Prades, quan l'Ajuntament la va tornar al seu lloc original.

Hila ha agraït la seva aportació i «valentia per aquest gest en temps gens fàcils, un gest que fa de Palma una ciutat gran com a societat» i que en aquesta data històrica ​​han volgut homenatjar públicament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.