nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Palma farà per primera vegada un cicle de circ als teatres municipals

184857

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma ha publicat una sèrie de convocatòries per a la contractació d'espectacles als teatres municipals (Catalina Valls, Xesc Forteza i Mar i Terra) per aquesta temporada 2021-2022.

Així, són quatre les convocatòries que han sortit publicades i a través de les quals es poden presentar propostes per a diferents programes dels teatres municipals: I Cicle de Circ Balear (organitzat en col·laboració amb l'Associació de Professionals del Circ); PalmaFolk (per a la presentació d’ofertes de concerts de música d'arrel i altres activitats relacionades amb la cultura popular); Tot i Molt (per a espectacles familiars) i Escena (programa de teatre d’autor de les Illes Balears, per a públic adult).

«Continuam fent feina constantment amb el sector en la confecció de les convocatòries i els criteris de valoració i en paral·lel seguim millorant progressivament les condicions de contractació. Com a novetat, l’Ajuntament a partir d'enguany assumirà els drets d’autor i a més es dotarà de caixet tots els programes de música», ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera. Noguera ha recordat que l’any passat seguint el Pla de Xoc i a petició del sector, «augmentàrem els caixets d'alguns programes d'arts escèniques un 20%, a més de donar fins el 100% de la recaptació de tots els espectacles programats a companyies i músics, el que se segueix mantenint en les mateixes condicions».

Les convocatòries publicades són:

  • I Cicle de Circ Balear 2021: per primera vegada es convoca aquest cicle, en col·laboració amb l’APCIB (l’Associació de Professionals del Circ de les Illes Balears) i que s’organitzarà a principis de setembre com a obertura de la temporada. Termini obert fins el 30 de juny.
  • PalmaFolk: concerts de música popular, tradicional, folk, músiques del món i altres activitats relacionades amb la cultura popular i tradicional als teatres municipals. S'introdueix la novetat d'un caixet estable de 600€ + IVA a més del 100% de la recaptació de taquilla. Termini obert fins el 31 de juliol.
  • Tot i Molt: es tracta de la convocatòria d'espectacles infantils i juvenils. Aquests espectacles s'ofereixen als centres educatius a través del programa Palma Educa, però també compta amb espectacles per a públic familiar els caps de setmana. Termini obert fins el 30 de juny.
  • Escena: programa de teatre per a públic adult que dóna suport a les produccions d'Illes Balears. En aquest cas hi ha dos terminis de presentacions de propostes. L'actual termini, obert fins el 30 de juny, nodrirà la programació d'octubre a gener. El segon, que s'obrirà durant tot el mes d'octubre, confeccionarà la programació de febrer a maig.

Finalment, cal recordar que en les properes setmanes sortiran les convocatòries per al cicle de música dels teatres municipals '100%' i per a la temporada 2021-2022 de música clàssica de la regidoria de Cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.