muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El col·lectiu veïnal Som Serralta reclama a Cort la creació d'un eix cívic a la barriada

El col·lectiu veïnal Som Serralta es va reunir amb el batle de Palma, José Hila, a qui ha reclamat la creació d'un eix cívic en el barri del Camp d'en Serralta.

El col·lectiu ha traslladat a Hila les principals necessitats de la barriada i les propostes en les quals l'associació ha treballat per millorar la zona.

Les representants de Som Serralta han recordat la necessitat que l'Administració s'impliqui en un barri «amb una marcada vulnerabilitat social» on viuen 13.000 persones i «hi ha greus carències de serveis i equipaments municipals».

Una de les principals reivindicacions del col·lectiu és crear un eix cívic que uneixi el barri amb el centre de la ciutat, travessant la plaça Serralta. Per l'associació, aquesta intervenció suposaria oxigenar una barriada densament poblada, generar espais de convivència, reduir les emissions i, en definitiva, contribuir a la creació d'una ciutat més amable.

També, han plantejat que l'antiga escola del carrer Lope de Vega es converteixi en un espai municipal que generi dinàmiques positives i de resposta a les necessitats socials del barri. Entre altres possibilitats, han proposat la creació d'un casal de barri, una biblioteca, un espai per nins o persones menors en situació de vulnerabilitat o un espai verd. «L'antiga escola fa dècades que es troba abandonada i en estat ruïnós, i s'ha convertit en un focus de brutor, a més de la inseguretat que genera el risc d'enderrocament», han denunciat.

Paral·lelament, el col·lectiu ha demanat al batle que la intervenció comunitària que es faci a la barriada es projecti des d'una perspectiva que fomenti el sentiment de pertinença, la cohesió social i la bona convivència entre la població del Camp d'en Serralta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.