muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Cort diu que les pedres d'Es Carnatge són una prova per frenar l'erosió i revitalitzar la zona

El servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Palma ha aclarit que les pedres, formant cercles, aparegudes en Es Carnatge són una prova pilot per frenar l'erosió i revitalitzar la zona.

L'Ajuntament ha lamentat la carència d'informació en aquest sentit, després que l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) advertís d'aquestes pedres i demanàs la seva retirada.

Des de Cort han aclarit que l'actuació s'està fent en coordinació amb el centre forestal de la Conselleria de Medi Ambient per frenar l'erosió provocada per les pluges i el pas de les persones.

Segons han explicat, les pedres provenen del viver municipal i es va acordar no senyalitzar aquest espai, ja que es tracta d'una prova pilot «de mínima intervenció».

Les pedres permeten acumular arena i asseguren l'arrelament de la vegetació, una actuació amb un impacte mínim en aquest entorn on es troba un dels jaciments més importants del quaternari en la Mediterrània.

Es tracta de tres munts de pedres, ha afegit, distribuïdes en cercles que es col·locaren el desembre de 2020 amb l'ajuda de voluntaris coordinats per Red Forestal.

A més, se sembraren espècies que poden sobreviure en aquest ambient sec, amb poc sol i proper a la mar i que no tenen sistemes radiculars profunds.

Aquesta actuació forma part d'una prova pilot per revitalitzar tota la zona i una vegada passi l'estiu es valorarà com ha evolucionat i es decidirà si es retiren les pedres o es posin altres més grans perquè no puguin ser mogudes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.