algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Cort acorda amb l'Estat mantenir la titularitat pública de Son Busquets, on construirà 900 habitatges

L'Ajuntament de Palma construirà entre 830 i 900 habitatges residencials a Son Busquets, habilitarà 20.000 metres quadrats d'habitatge dotacional i destinarà altres 55.000 metres quadrats d'aquesta zona a la creació d'espais per a l'activitat econòmica.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa que l'objectiu d'aquest projecte urbanístic és convertir aquest espai en un «barri innovador», protegint els aspectes emblemàtics de la zona.

Així mateix, aquesta iniciativa contempla destinar 21.500 metres quadrats a equipaments docents, esportius, sanitaris i socioculturals, així com altres 25.000 metres quadrats per a l'espai públic, que inclou places, zones verdes i carrers.

Truyol ha manifestat que, en aquest projecte, «les grans superfícies no seran possibles», i ha subratllat que serà una modificació urbanística basada en la sostenibilitat, la innovació i la rehabilitació d'alguns elements.

Es manté la titularitat pública de Son Busquets

Aquest projecte ha estat posat en marxa a partir d'una col·laboració entre el Consistori, el Govern i el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, pel qual l'Estat ha garantit la titularitat pública de Son Busquets.

A partir d'aquest acord, les institucions estan elaborant actualment un protocol de col·laboració per a permetre que l'Ajuntament pugui encarregar formalment la redacció d'un nou pla especial, que respectarà les demandes dels veïns de la zona.

Després de ser preguntada per l'execució d'aquesta iniciativa, Truyol ha remarcat que es tracta de «procediments llargs», que requereixen primer d'una tramitació administrativa perquè s'aprovi el propi projecte. «Pot estar un any o un any i mig», ha afegit.

Segons ha assenyalat Truyol, a partir d'aquest programa urbanístic, es convertirà aquesta urbanització en un espai basat en el «concepte superilla», amb la finalitat de dotar-la d'equipaments de proximitat i alhora mantenir alguns dels edificis antics.

Quant al nombre d'habitatges residencials, que seran de lloguer, la regidora ha puntualitzat que la xifra final dependrà de la grandària de les cases, perquè tenen previst dissenyar dos models d'edificacions, unes més petites i altres més grans.

En aquest sentit, ha precisat que el projecte disposa d'una superfície total de 83.100 metres quadrats per a la construcció d'aquestes residències particulars, a més d'altres 20.000 metres per a habitatges dotacionals, dirigides a col·lectius específics.

Sobre els habitatges dotacionals, Truyol ha explicat que es tracta de zones habitables destinades a col·lectius vulnerables, discapacitats, persones majors i gent jove, que per alguna raó necessitin viure en espai adaptats durant un temps.

El 50% dels habitatges dotacionals seran per a estudiants

El projecte contempla reservar el 50 per cent d'aquests habitatges dotacionals, que al costat de les residències particulars sumen una superfície total de 103.100 metres quadrats, per a l'hostalatge d'estudiants.

D'altra banda, hi haurà altres 55.000 metres quadrats per a l'ús terciari, destinat a comerciants, administratius, espais de 'coworking' i producció digital, entre altres, dels quals «al voltant de la meitat» hauran d'estar integrats en els edificis residencials.

Així mateix, dels 21.500 metres quadrats per a equipaments, el projecte té previst, com a mínim, habilitar espais per a la creació cultural i digital en el 30 per cent d'aquesta superfície, segons ha destacat la regidora.

Truyol ha remarcat que aquesta iniciativa preservarà el patrimoni existent, que s'habilitaran espais públics amb superfícies amb ombra, que es mantindrà l'arbratge existent i que serà un projecte urbanístic amb perspectiva de genero.

En relació a aquest últim aspecte, la regidora ha anunciat que s'afavorirà la seguretat d'aquest espai, així com que es facilitarà l'ús dels espais públics a totes les persones, independentment de la seva edat, condició social o gènere.

També ha explicat que, en tenir la sostenibilitat d'aquest espai com un dels requisits principals, el projecte tindrà en compte l'eficiència energètica també durant el disseny del plantejament urbanístic i la seva edificació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Que dice @M, que casas no, que ya hay mucha gente.
Y que le molesta.
Que mejor un jardincito.
Con un museo.
De ciencias, preferentemente......
Ya no voy a entrar en lo xenófobo que suena tu comentario, y tampoco diré a quién me recuerda.
Pero, un museo de ciencias??.
No, hombre, no.
Dedicado al urbanismo del ensanche y qué supuso para Palma.
Y que lleve tu nombre, por supuesto.



Valoració:0menosmas
Per Aquest invent dura encara més gent, fa mes de 3 anys

Més valdria, que construíssin un parc o uns jardins i que l'edifici principal se convertís en un museu, en qualque altre tipus de centre dedicat a la cultura, a les arts o millor encara: A les ciències.
Ja no hi cabem, de tanta gent que no s'atura de venir i que no podem aturar, perque és l'estat espanyol el que comanda. I si a damunt els feim vivendes barates i els aplanam el camí cultural i lingüístic perque estiguin més còmodos, els seus efectes seran pitjors que una plaga de llagostes i tanmateix no tindrem cap benefici en tot aquest desgavell.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente