nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Les III jornades sobre el Parc Agrari tractaran casos d'èxit com Madrid, Barcelona o València

Les terceres Jornades de Parc Agrari, que organitza l'Ajuntament de Palma amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Palma XXI, comencen aquest dijous amb l'objectiu d'analitzar casos d'èxit de programes d'aquest tipus en altres ciutats.

L'àrea de Model de Ciutat de Cort lidera aquestes trobades l'objectiu de les quals és ampliar la difusió i el coneixement del projecte del Parc Agrari de Palma, «clau pel que fa a la seva contribució a la sobirania alimentària, el tancament del cicle de l'aigua i la mitigació dels efectes del canvi climàtic», en paraules de la regidora Neus Truyol.

Segons ha explicat el Consistori, estan previstes tres conferències amb experts en aquest àmbit que aportaran la visió i l'experiència de casos reals i d'èxit i una visita de camp. Les jornades arrenquen aquest dijous a les 16.30 hores amb una ponència itinerant sobre s'Hort de Dalt de Palma. El punt de partida serà l'estació de metro de la UIB i els participants caminaran fins a Son Sardina, on visitaran l'hort de la Cooperativa Coanegra.

Està previst que el director del Màster en Paisatge i Restauració de la UIB, Gabriel Alomar; la coordinadora del taller del màster de paisatge de la UIB, Victòria Fiol; i la presidenta de Palma XXI, Maria Lluïsa Dubon; així com el vicegerent d'Urbanisme, Gabriel Horrach.

El divendres, també a les 16.30 hores, Nacho Díez, del Cercle Territori, Paisatge i Agricultura, aportarà l'experiència posada en marxa en el projecte de l'Horta de València, mitjançant el Pla d'Acció de l'Horta, així com del Pla d'Agricultures Urbanes de València que està desenvolupant en l'actualitat.

La setmana vinent, el 23 d'abril a les 16.30 hora, Annalisa Giocoli aportarà el treball que s'està fent en la tramitació del Pla urbanístic de l'àrea Metropolitana de Barcelona. Finalment, el 6 de maig Marian Simón Rojo explicarà 'El paisatge comestible. El cas de Madrid', centrat en l'urbanisme i l'ordenació del territori.

Totes les conferències seran en línia i els interessats es podran inscriure a través de l'àrea de Model de Ciutat. Segons han recordat, Model de Ciutat treballa amb el nou Pla General i el Parc Agrari és un dels projectes estratègics del model de ciutat que cuida el seu entorn, el protegeix i garanteix un cicle productiu local en l'àmbit de l'alimentació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.