cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

Cort i la UIB organitzen a l'abril i maig activitats per a analitzar casos d'èxit d'altres ciutats amb parcs agraris

L'Ajuntament de Palma i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han organitzat les III Jornades de Parc Agrari, que tindran lloc durant abril i maig, en les quals s'analitzaran casos d'èxit d'altres ciutats que comptin amb parcs agraris.

En concret, la programació d'aquesta iniciativa inclou tres conferències amb experts en parcs agraris, que exposaran els casos de València, Barcelona i Madrid, que ja han posat en marxa projectes amb agricultures urbanes.

La primera ponència tendrà lloc el 15 d'abril a les 16.30 hores a s'Horta de Dalt de Palma, on el director del màster de la UIB en Paisatge i Restauració, Gabriel Alomar, i la doctora en Geografia i presidenta de Palma XXI, Lluisa Dubon, començaran les jornades.

D'altra banda, el 16 d'abril a les 16.30 hores, l'enginyer agrònom Nacho Díez parlarà sobre el parc agrari de València, el cas de l'Horta a la plaça, i explicarà com s'està desenvolupant el seu pla d'agricultures urbanes.

El 23 d'abril a les 16.30 hores l'arquitecta Annalisa Giocoli farà una ponència sobre la tramitació del pla urbanístic de l'àrea metropolitana de Barcelona i explicarà com s'està duent a terme la trobada entre l'espai urbà i el forestal.

Finalment, el 6 de maig a les 16.30 hores, la doctora en Urbanisme i Ordenació del Territori Marian Simón exposarà la seva experiència professional sobre els sistemes agroalimentaris, en concret, sobre el cas de Madrid.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus *Truyol, ha remarcat que analitzar casos d'èxit és "clau" per a garantir un desenvolupament "reeixit" de les iniciatives municipals i ha demanat la participació dels agents implicats.

«Apostam per la sobirania alimentosa, ja que el present i el futur passen per fomentar l'autoconsum i les fórmules de gestió cooperativa», ha manifestat Truyol, que també ha indicat que la pandèmia ha posat en relleu la importància dels parcs agraris.

D'altra banda, ha explicat que aquesta col·laboració amb la UIB ha estat possible a través d'un acord de col·laboració signat amb Palma XXI, que permetrà als alumnes i als interessats assistir a visites rurals a s'Horta de Dalt i a altres activitats.

Així mateix, la presidenta de Palma XXI ha valorat que es tracta d'un projecte estratègic que té l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels palmesans, no sols des del punt de vista de la salut, sinó també ambiental, paisatgístic, cultural i econòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.