cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

Palma estrena un comptador d'arbres a la plaça d'Espanya

181897

El batle de Palma, Jose Hila, i la tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, i el coordinador general de l'Àrea, Luis Sureda, han presentat el nou comptador d'arbres que tendrà Palma i que s'ha instal·lat a la plaça d'Espanya.

Aquesta instal·lació, disposa d'un tòtem de tres metres d'alçada i un cartell lluminós connectat mitjançant un router al nou web 10000arbres.com, que l'Àrea d'Infraestructures, a través del Servei de Parcs i Jardins, actualitzarà a partir d'ara de forma constant amb les dades del nombre d'arbres, espècies, imatges i geolocalització dels carrers i barris on s'estan plantant arbres actualment.

En aquest sentit el batle ha destacat que «som ambiciosos, volem una Palma verda i, per això, el nostre objectiu és arribar durant els pròxims anys a plantar 10.000 arbres», ha dit. Hila ha explicat que aquest comptador «és un exercici de transparència: cada vegada que el nombre canviï suposarà que Palma ha sumat més arbres» ha explicat que la intenció és que aquest compromís de sembrar 10.000 arbres aquesta legislatura sigui un repte de ciutat. «En aquest espai tothom podrà veure el compromís públic amb la Palma verda i viure-ho com un repte de ciutat», ha afegit.

Pastor, per la seva banda, ha explicat que el comptador comença en positiu amb les sembres que s'han fet des de principi de legislatura i ha avançat que les xifres s'aniran incrementant ara considerablement. «A partir d'abril, a més del lot d'alineacions arbòries, adjudicarem els de manteniment de zones verdes. L'important és que hem obert un camí, el camí del verd i la sostenibilitat a Palma, és un camí que no s'aturarà i en el qual volem ser un referent a nivell estatal i europeu», ha dit.

Amb aquest nou element del mobiliari urbà de Palma, l'Ajuntament vol divulgar la importància d'assolir de forma col·lectiva l'objectiu de plantar 10.000 arbres a Palma com acció per a permetre capturar el CO2, actuar contra l'escalfament global i lluitar contra el canvi climàtic.

Així, s'han introduït els 1.447 arbres plantats fins al dia d'avui des de l'estiu de 2019 a través de diferents campanyes de reforestació realitzades tant al bosc de Bellver com al Carnatge, plantacions populars i plantacions als escocells dels carrers.

El web permet geolocalitzar al mapa on s'han sembrat arbres i veure a quines espècies pertanyen. Així, la majoria d'arbres sembrats fins avui són pins blancs (Pinus halepensis), alzines (Quercus ilex), garrovers (Ceratonia siliqua), acàcies del Japó (Sophora japonica), plàtans (Platanus hispanica), arbres de foc (Brachychiton acerfolius), xicrandes (Jacaranda mimosifolia) i llorers (Laurus nobilis).

Més arbres als carrers

Cal recordar que des del passat mes de febrer l'Àrea d'Infraestructures està intensificant les plantacions d'arbres als carrers de Palma que setmana a setmana s'aniran introduint al web i al comptador. Així s'ha planificat la plantació de 1.319 arbres als escocells dels carrers fins a la primera quinzena d'abril. Es tracta d'arbres de les denominades espècies de planta freda (541), de planta calenta (442) i 356 palmàcies.

Durant els mesos de primavera i fins a l'octubre les plantacions romandran aturades i fins al desembre de 2021 s'ha planificat la sembra de 344 exemplars més als carrers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TSF, fa mes de 3 anys

Em sembla molt bé que plantin arbres en comptes d'arrencar-los, però era necessari gastar-se 6000€ com he sentit dir en un comptador d'arbres amb la gent necessitada que tenim a Mallorca?

Valoració:12menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Una medida absolutamente necesaria en tiempos de crisis.
No me importa lo que haya costado.
Pagaría el triple.
Queremos más.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente