algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Veïnats lamenten que la intervenció de Nuredduna «desplaçarà als seus residents cap a altres zones més barates»

La plataforma 'Pere Garau, molt més que Nuredduna' ha advertit aquest dimecres que les intervencions urbanístiques previstes en aquest barri generaran un efecte gentrificador que «desplaçarà als seus residents cap a altres zones més barates».

Segons ha explicat aquest moviment, les «fortes» inversions públiques o privades concentrades en un punt concret d'un barri provoquen un desequilibri en el seu entorn, perquè «el capital acudeix on creu que té possibilitats de negoci».

Per aquest motiu, diu la plataforma, aquestes intervencions incrementarien l'adquisició d'habitatges i locals en aquest barri, que després es llogarien per preus més alts. Així, després de l'increment dels preus, una part dels residents que actualment fa vida en Nuredduna es desplaçaria cap a barris més barats, per la qual cosa la població original seria substituïda per una altra amb major poder adquisitiu.

Segons ha lamentat la plataforma, la repercussió de les intervencions urbanístiques no sols afectaria els preus dels immobles, sinó que, a causa de la perspectiva de negoci, acolliria a més persones «culturalment aliena al lloc».

«Que un Ajuntament d'esquerres i amb teòrica sensibilitat social, plantegi una inversió de tres milions d'euros, ignorant els efectes perversos, diu molt poc a favor dels seus governants», ha criticat la plataforma.

En aquest sentit, ha assenyalat que aquest efecte gentrificador «ja es comença a notar i ha destacat que fa temps que es vénen produint els anuncis d'inversió de Cort», especialment en les zones que es troben més prop del centre de Palma.

És per això que la plataforma ha assegurat que MÉS, Podem i PSOE «estenen el model de centre gentrificat el barri de Pere Garau» i ha demanat que s'ajudi des de cada càrrec polític municipal al consens i al diàleg, per a evitar aquesta intervenció.

«Ja s'ha activat capital privat promovent habitatges d'alt 'standing' i la transformació en hotel de l'edifici situat en la plaça de les Columnes, que fa cantonada amb Nuredduna, com ho anuncien les webs d'immobles», ha lamentat.

En aquest sentit, ha assegurat que, després d'aquestes inversions de capital privat, «vendran unes altres». «En la substitució de la població, succeeix la substitució dels edificis característics de la zona, es perd història i personalitat», conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.