nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.51°
11°

Palma incrementarà en un 20% el nombre de places en escoles infantils

El regidor d'Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, i la gerent del Patronat Municipal d'Escoles Infantils, Francisca Niell, han explicat al Consell Escolar la planificació per a l'increment de fins al 20 per cent de les places públiques del primer cicle d'educació infantil 0-3 anys.

Tal com es va comunicar la setmana passada, els pròxims 3 anys s'obriran quatre noves Escoles Infantils amb el que s'incrementaran en 214 les places públiques que ofereix el Patronat, un 20 per cent més respecte a l'oferta actual.

Carrió ha explicat que l'objectiu és que els nens tinguin accés en una educació pública de qualitat. «Treballam per a alleugerir la llista d'espera per a aconseguir una plaça en una Escola Infantil del Patronat», ha afirmat.

El projecte de creació de noves escoles contempla l'obertura de quatre centres en diferents barris de Palma, segons una distribució equitativa territorialment i integrades dins d'aquests barris. Segons han assenyalat, seguint aquests criteris es preveu la construcció de quatre centres que suposaria la creació de 214 noves places.

D'aquesta manera, Palma arribaria a les 1.267 places públiques de 0-3, que aconseguirien un 11 per cent dels infants. La inversió prevista supera els tres milions d'euros i el finançament es farà a través de la convocatòria d'ajudes per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d'educació infantil que ha convocat el *Govern i que contempla un finançament de 9.000 euros per plaça i de fons de capitalitat.

Augment del pressupost municipal en educació
A més de l'aposta per l'educació de 0-3 anys a través del Patronat, des de l'àrea també s'ha donat compte al Consell Escolar de l'augment de pressupost que l'Ajuntament de Palma destina en Educació.

En concret, segons han apuntat, aquest 2021 ha pujat un 19 per cent, bàsicament per a cobrir les necessitats de neteja de centre educatius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.